torstai 31. maaliskuuta 2011

Puolukkapullaa



Leivontafoorumin maaliskuun haasteena oli nopea vierasvara rajoitetuista aineksista.
Tein tällaista ihanaa puolukkaista ja suklaista " pullaa " ja tätä tehdään vielä monta kertaa.
Niin hyvää oli, todistajana pullaan tuhonneet työkaverit :D

PUOLUKKAPULLAA



5 dl vehnäjauhoja

2½ tl leivinjauhetta

1½ dl taloussokeria

50 g sulatettua voita

2 dl vispikermaa, johon sekoitetaan 2 dl vettä

2 dl pakastettuja puolukoita

100 g valkosuklaata paloina



leivinpaperin päälle ½ dl sokeria ja 50 g voita nokareina


Ota pakasteesta puolukat ja käytä niitä minuutti mikrossa täysiteholla.

Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja sokeri.

Huom! Taikinan sekoittamiseen käytetään kauhaa, ei esim. vatkainta.

Lisää kuiviin aineksiin sulatettu voi ja kermavesi sekä lopuksi vielä puolukat ja paloiteltu valkosuklaa.

Levitä leivinpaperi uunipellille.

Leivinpaperin päälle 50 g voita nokareina ja ½ dl sokeria, jonka päälle levitetään taikina.

Paista +200 asteessa noin 20 minuuttia.

Anna pullan levähtää hetken ja leikkaa paloiksi samalla kun laitat kahvin tulemaan ja näin on kahvin kanssa juuri saapuville vieraille tuoretta pullaa ja jäljelle jääneet¨ 20 minuuttia voit jättää pikaiselle kaunistukselle .


PST: Pulla on hauskinta syödä " nurinperin " eli pohja päällä :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti