maanantai 31. tammikuuta 2011
Juustoinen kasvispiirakka
Pohja:
150 g margariinia
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
3 rkl kylmää vettä
Sekoita jauhot ja margariini ja nypi sekaisin.
Lisää nopeasti vesi ja tee taikinaksi.
Taputtele sormin piirakkavuoan pohjalle.
Täyte:
150 pakastettua hienonnettua pinaattia ( sulatettuna ja valutettuna )
200 g fetajuustoa kuutioituna
3 keskikokoista punasipulia viipaloituna tai renkaina
1 dl juustoraastetta esim. emmental
mustapippuria myllystä
1 kananmuna
Täytekastike:
50 g juustokastikejauhetta
1 dl vettä
2 dl ruokakermaa
Keitä kastikejauhe ja vesi kunnes seos kiehuu.
Sitten lisää kerma ja sekoita lämmöllä kunnes seos sakenee.
Nosta pois liedeltä ja anna seoksen jäähtyä.
Ota pinaatit pakkasesta sulamaan ja pilko sipulit ja fetajuusto.
Tee pohja ja laita se uuniin kypsymään 200 astetta 10 min.
Sillä aikaa tee ja jäähdytä täytekastike.
Kun pohja on ollut uunissa 10 min ja täytekastike tehty,
lisää esikypsennetyn pohjan päälle feta, sipulit ja pinaatti .
Tässä vaiheessa laita hieman pippuria.
Sekoita juustoraaste ja kananmuna ja lisää ne kastikkeeseen.
Levitä kastike täytteen päälle jarouhi päälle vielä pippuria myllystä.
Paista uunissa 200 astetta n. 30 min kunnes pinta on kauniin ruskea.
Hyvää ruokahalua !
Tämä piirakka osallistui Leivontafoorumin tammikuun piirakkahaasteeseen
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Makoisa piirakka, katselin sitä jo Leivontafoorumillakin !
VastaaPoistaPinaatti on 'rautaa' :-) kaikissa muodoissaan.
nami-hiiri