Tein kunnollisia sämpylöitä hieman allaolevaa ohjetta mukaellen.
Jauhoina oli puolet ruissihtijauhoja ja puolet vehnäjauhoja ja lisäksi laitoin sekaan siemeniä runsaalla kädellä :D
Kaurahiutalesämpylät
- kaura antaa pehmeän maun leivonnaisille, myös näille sämpylöille
- kauraleivät ja –sämpylät ovat parhaimmillaan tuoreena, pakasta ylimäärä
- taikinaan voi halutessaan lisätä pienen määrän tähteeksi jäänyttä kaurapuuroa, lisää tarvittaessa hieman myös jauhoja tällöin
noin 20 kpl
½ | l | vettä tai maitoa |
50 | g | hiivaa |
5 | dl | Myllyn Paras Kaurahiutaleita |
½ | rkl | suolaa |
½ | dl | siirappia |
n. 7 | dl | Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja tai Myllyn Paras Hiivaleipäjauhoja (tumma vehnäjauho) |
50 | g | sulaa voita tai margariinia |
Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää kaurahiutaleet. Jätä seos peitettynä lämpimään paikkaan n. 20 min (esim. kulho lämpimään vesialtaaseen). Kun seos kuplii, lisää loput aineet ja alusta pehmeäksi taikinaksi.
Leivo taikina heti sämpylöiksi ja kohota vasta sämpylöinä peitettynä lämpimässä paikassa. Paista 225- asteessa 10-12 min. Parhaimmillaan uunituoreina.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti