Onneksi käsipuolenakin voi leipoa, kiitos työt tekevän yleiskoneen ja tiskaavien perheenjäsenten.
Kaapissa oli lemoncurdia purkki, joten ajattelin kokeilla sitä tähän Sitruunatorttuun.
Ohje on Yhteishyvä RuokaMaailma-lehdestä 11/08
Piirakan tein muuten ohjeen mukaan, mutta täytteen korvasin valmiilla lemoncurdilla.
SITRUUNATORTTU
Pohja:
100 g margariinia tai voita
0,5 dl sokeria
1 kananmuna
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
Täyte:
2 dl vettä
1,25 dl sokeria
2 keltuaista
2 rkl maissitärkkelystä
4 rkl sitruunamehua (noin 1 sitruuna)
1 tl raastettua sitruunan kuorta
25 g voita
Päällys:
2 valkuaista
suolaa
1 dl tomusokeria
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti