sunnuntai 9. toukokuuta 2010

Hyvää äitienpäivää !

PSST: Kaikkien innokkaiden leipurien on must katsoa tämä video Leivoksien kuninkaista ;) 
Meillä touhutaan keittiössä huomattavasti rennommalla ja suuripiirteisemmällä otteella..




Äitienpäiväksi halusin itselleni vadelmakakun. En jaksanut alkaa sitä itse tekemään, niin ajattelin tehdä charlotta-tyylisesti. Kaupassa ei ollut vadelmakääretorttua niin ostin Boströmin kuningatarkääretortun. Viipaloin sen n. 1 cm levyisiksi paloiksi ja astettelin sydämenmuotoiseen vuokaan tuorekelmun päälle. Kääretortun palojen päälle levittelin seoksen jossa oli : 1 prk FloraVispiä vispattuna, 1 prk maustamatonta rahkaa, vaniljasokeria ja hieman tavallista sokeria. Kääretortut tulivat kahteen kerrokseen ja huomasin, että rahkaseosta olisi saanu olla niiden kerrostenkin välissä mutta lisäys oli myöhäistä enää loppuvaiheessa. Pysyi kasassa näinkin kun rahkasekoituksessa oli mukana liivatejauhetta, jota saa ainakin Kotigastronomilta.  Laitoin pohjan tunniksi pakkaseen ja sitten vielä yöksi jääkaappiin niin pysyi mukavasti kasassa. Päälle kaulin valkoista marsipaania ja vihreästä marsipaanista otin leivosmuotilla sydämiä. Jostain syystä vain kuviokaulin ei ottanut tuohon valkoiseen  marsipaaniin kunnolla kuviota ( oliko jo liian pehmeää  tai sitten liian ohutta ) niin kuvioin sitten vielä sydämetkin. Lisänä marianne crushia tuomassa hieman väriä valkoiseen.

3 kommenttia:

  1. Pitää vielä kommentoida, että tää kakku oli tosi hyvää eikä liian makeaa ku siellä oli rahkaa tuon makean marsipaanin ja kääretortun lisänä :)

    VastaaPoista