Lauantaina oli kaunis ilma ja grillasimme ulkona. Lihalle lisäkkeeksi kokeilin Nigellan keittokirjassa ollutta ohjetta ekaa kertaa. Tämä oli niin onnistunut, että tätä tehdään toistekin.
Peruna-halloumi-vuoka
- pari isoa perunaa
- bataatti
- keltasipuli, punasipuli, valkosipuli ( maun mukaan määrät )
- ( oranssi ) paprika
- porkkana ( tätä ei ollut ohjeessa )
- oliiviöljyä, extra virgin ja sitruunalla maustettu
- mustapippuri
- halloumijuustoa n. 150 g
Pilko kasvikset, hitaammin kypsyvät pienemmiksi ( peruna ja porkkana ). Kumoa kasvikset uunivuokaan , laita reilusti oliiviöljyjä ja jauha myllystä päälle mustapippuria.
Tähän ruokaan ei tule ollenksaan suolaa, koska juusto on itsessään suolainen.
Laita vuoka uuniin 200 astetta n. 50 min.
Lisää pinnalle ohueksi suikaloitu juusto ja pidä uunissa vielä n. 10 min.
Tarjoa heti.
*******
Sunnuntaiaamu valkeni sateisena. Päivää lämmittämään tein kana-nuudelikeiton, josta iltapäivällä oli neste imeytynyt ruoan kylmettyä niin että se olikin jo pata.
- sipuli
- rypsiöljy
- vegetarian aromimauste, el paso, neilikka, inkivääri, curry , kanaliemijauhe
- wok-vihanneksia
- nuudeleita
- kypsiä kanasuikaleita
Kuullota pilkottu sipuli rypsiöljyssä ja mausta se mausteilla. Lisää kypsät kanasuikaleet ( itse tein paistetusta fileestä jonka paloittelin ). Lisää nestettä niin että peittyy ja kiehuu, lisää wok-vihannekset ( mulla oli pakkasessa thaiwok-pussi ) niin että kasvikset peittyvät ja lisää kanaliemi. Keitä n. 5-10 minuuttia. Lisää nuudelit ja lisää taas vettä niin että nuudelit peittyvät. Keitä vielä reilut 5 minuuttia.
*******
Kasvis-feta-piirakka iltapalalle ja vaikka evääksi seuraavalle päivälle töihin
- piirakkapohja ( Sunnuntain piirakkapohja pakasteena käy hyvin )
- iso punasipuli
- purkki valmiiksi kuutioitua fetaa ( käytän Apetinaa )
- aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
- pussi emmental-juustoraastetta
- 3 kananmunaa
- 2 dl ruokakermaa
- vegetarian aromimauste
Jos et muistanut sulattaa piirakkapohjaa, voit sulattaa sen mikrossa. Itse tein näin ja levitin taikinan ruissihtijauhojen avulla piirakkavuokaan siten, että reunat nousevat puoleenväliin vuoan reunaa.
Pilko punasipuli siivuiksi. Levitä sipuli pohjan päälle, sitten aurinkokuivattuja tomaatteja ( myös pienet palat käyvät hyvin ) ja kaada päälle valutetut fetapalat. Tämän päälle levitä puolet juustoraasteesta.
Sekoita haarukalla kananmunat, ruokakerma , loput juustoraasteesta ja aromimauste. Kaada seos piirakan päälle.
Paista uunissa 200 asteessa n. 30 minuuttia.
sunnuntai 23. toukokuuta 2010
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Sä oot ollut ahkera:)
VastaaPoistaHalloumia mekin kokeiltiin ekan kerran mennä viikolla, grillattiin ja hyvää oli, voin suositella!