lauantai 3. heinäkuuta 2010

Vihdoinkin raparperiä !

Meidän pihalla kasvaa raparperi. Vihdoinkin  oli jo muutama varsi tarpeeksi pitkä käytettäväksi.  Jääkaapin sisällön vuoksi tuli kokeiltavaksi juustokakku raparperillä. Täytteessä on tuorejuustoa, sekä natural että appelsiininmakuista, raparperiä, valkosuklaata.. täytyy sanoa että maku oli esikoista lainatakseni " taivaallinen ".

PS: kuva on napsastu äkkiä jääkaapista viimeistä palaa vietäessä, oli niin hyvää ettei jäänyt kyllä kuivumaan ;9


RESEPTI .. mukaeltu Yhteishyvä Ruokamaailma 4/09 lehden ohjeesta

RAPARPERIJUUSTOKAKKU

Pohja :   ylläolevan alkuperäisen ohjeen mukaan

Täyte: alla täytteen ainekset, ne sekoitetaan ja muutoin toimitaan saman alkuperäisen ohjeen mukaan
- 1 ½ dl n. ½ cm paksuisia paloja raparperiä
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 200 g appelsiininmakuista tuorejuustoa
- 200 g kermaviiliä josta kaadettu / valutettu suurin neste pois
- 2 rkl vanilliinisokeria
- 2 dl hienoa sokeria
- 1 dl ohrakasta / perunajauhoja
- 3 keskikokoista kananmunaa
- 100 g valkosuklaata n. ½ cm paloina

Maku vain paranee kun on yön kaapissa ja suklaa kovettuu sattumiksi =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti