Itse tein kisaan suklaakirsikkaisen superkalorisen kakun lasimaljaan. Tässä teillekin tuon herkun ohje. On helppo toteuttaa myös täytekakkuna jos malttaa pitää yön yli kunnolla jääkaapissa muotovuoassa.
Pohja:
- 50 leivontamargariinia
- 1 dl kidesokeria
- 200 g tummaa suklaata
- 3 isoa kananmunaa
- 4 rkl vehnäjauhoja
Täyte:
- 2 prk säilöttyjä kirsikoita yht. 250 g
- 2 prk Flora Vispi
- ½ dl suklaanmakuista hyydykejauhetta
- 1 prk vaniljanmakuista rahkaa ( 200 g )
- 150 g maitosuklaata rouhittuna
Pohja:
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ( kiertoilmauunilla vähemmän ).
Laita uunipellille leivinpaperi koko pellin alueelle.
Sulata voi ja suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Anna suklaan jäähtyä pohjan taikinan teon ajan.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Kaavi sekaan suklaaseos ja siivilöi jauhot päälle.
Kääntele kaikki ainekset sekaisin ja kaada taikina uunipellille. Taikina saa levitä itsekseen paperin päälle.
Paista uunissa n. 12 min. Anna pohjan jäähtyä täytteen teon ajan, jäähtyy nopeasti kun on ohut.
Täyte:
Vatkaa Flora vispi ja hyydykejauhe vaahdoksi. Lisää sekaan vaniljarahka ja sekoita vielä kunnolla.
Puolita kirsikat ja rouhi suklaa. Jätä niistä osa koristelua varten ja laita loput täytteen sekaan ja sekoita vähän isolla lusikalla.
Kokoaminen:
Kokoa " kakku " isoon tarjoilukulhoon. Kakkupohjasta otetaan erikokoisia paloja, joita laitetaan kulhoon täytteen kanssa vuorotellen.
Aloita alimmaisena kakkupohjalla ja jätä päälimmäiseksi täyte, jonka päälle koristeeksi kirsikoita ja rouhittua suklaata.
Anna " kakun " tekeytyä jääkaapissa pari tuntia ennen tarjoilua. Nosta tarjoilukulhosta isolla lusikalla annos jokaisen nauttijan omaan kulhoon.
Kakku ei ole täytekakkumaisesti kiinteä, vaan se tulee annostella jälkiruokakulhoon.
Nauti rauhassa kera tunnelmallisen kynttilän ja kahvikupposen.
Näyttää hyvältä:)
VastaaPoistaItse en ole (vielä) sinut kirsikan maun kanssa joten syömättä jäisi (ei mua ne kalorit pelota:)...mutta voisin kuvitella tarjoavani vaikka joulunpyhinä!
Tätä kehitellessä ajattelin täysin omaa itseäni. RAKASTAN punaisia säilykekirsikoita ja kun siihen yhdistään maitosuklaan puhtaan maun puhumattakaan supersuklaisesta kakkutaikinasta. NJAM !
VastaaPoista