tiistai 14. joulukuuta 2010

Taatelimuffinssit

Perinteinen taatelikakku voidaan tehdä myös muffinssiksi ja mielestäni näin olivat paljon mehevämpiäkin. Jopa neiti nirso 7 v piti näistä paljon. Muut Leivontafoorumin marras-joulukuun haasteeseen osallistuneet talviset muffinssit voi käydä katsomassa täältä  


TAATELIMUFFINSSIT


n. 12 kpl

ainesosat:

250 g kivettömiä taateleita
2 ½ dl vettä

1 dl rypsiöljyä
1 dl kermaviiliä
2 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 dl mantelijauhetta
½ dl perunajauhoja
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl kardemummaa
2 tl vaniljasokeria

kuorrute
200 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl tomusokeria
karamellin makuista koristesokeria


Esivalmistele edellisenä päivänä taatelit:
Laita paloitellut taatelit veteen. Kiehauta ja anna hautua kunnes taatelit ovat soseutuneet.
Jäähdytä sose.

Tee muffinssit seuraavasti:
Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita munat ja sokeri puuhaarukalla.
Lisää seokseen taatelisose. Sitten kuivat aineet ja kermaviili.
Lopuksi rasva.
Annostele ruokalusikalla muffinssivuokiin, tästä annoksestsa tulee n. 12 kpl.

Paista uunissa 175 asteessa n. 20-25.

Sekoita maustamaton tuorejuusto sekä tomusokeri.
Levitä kuorrute lusikalla jäähtyneiden muffinssien päälle.
Koristele karamellin makuisella koristesokerilla.

HYVÄÄ JOULUNODOTUSTA !!

1 kommentti:

  1. Tämä on hyvä idea :)
    Kuivakakut ei kovin helpolla meillä kulu, vaikka olisivat hyviäkin... mutta muffinssi on ihan eri asia :) Näitä on testattava!

    VastaaPoista