torstai 16. joulukuuta 2010

Vaniljafudge



Vihdoin sain fudgen onnistumaan ja ohje oli superhelppo. Sen löysin lehtien välissä tulleesta esitteestä:

2 dl kuohukerma
2 dl hienoa sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 rkl voita tai margariinia
2 rkl turkinpippurirouhetta. 

Mittaa kaikki ainekset turkinpippurirouhetta lukuunottamatta reilun kokoiseen kattilaan. Kiehauta ainekset ja keitä n. tunti kunnes seos on paksuhkoa ja vaaleanruskeaa. Hämmennä koko ajan puisella lastalla ettei seos pala pohjaan. Seos on tarpeeksi kiehunut kun se jähmettyy palleroksi kylmään veteen tiputtaessa.
Laita yöksi leivinpaperilla vuorattuun vuokaan jähmettymään. Ripottele turkinpippurirouheet seoksen päälle ennen jääkaappiin laittoa.  Leikkaa aamulla paloiksi.

PS: Tällä ohjeella tulee melko pieni annos, lisäämällä kermaa ja sokeria samassa suhteessa saat isomman määrän :)

Muita fudgeohjeita mm. kondensoidusta maidosta on mm.
Kermaruusu
Pullahiiren leivontanurkka
Namin paja
Kinuskikissa
Mimmin keittiöstä 
Rakkaudesta ruokaan
Anulilli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti