sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Välipalasämpylät


Ehdottomasti yksi parhaista sämpyläresepteistä, jonka olen kokeillut. Hellapoliisin ohjetta olen mukaillut aina mitä kaapista löytyy - tyyliin.

Nyt tuli sämpylät fetasta ja aurinkokuivatusta tomaatista. Nämä eivät ole mitään höttösämpylöitä vaan kunnon rouskuvaa, kuten olen lapsuudessani tottunut syömään.

SÄMPYLÄT:
10 dl rouheisia sämpyläjauhoja
2 dl 4 viljan puurohiutaleita
2 dl ruisjauhoja
1 tl suolaa
1 pussi kuivahiivaa
1 dl tummaa siirappia
6 dl lämmintä vettä
1 prk valmiiksi paloiteltuja fetakuutioita
n. 100 g paloiteltuja aurinkokuivattuja tomaatteja, jotka on säilötty öljyyn

Sekoita jauhot , suola ja kuivahiiva. Lisää jauhoihin lämmintä vettä puolet, siirappi ja loput vedestä.
Vaivaa sopivaksi ja lopuksi lisää tomaatit ( näistä tulee öljyä ) sekä viimeiseksi fetakuutiot.
Anna taikinan nousta n. puoli tuntia liinan alla. 
Pyöritä märillä käsillä sopivan kokoisiksi sämpylöiksi ( sellainen tennispallon koko on mielestäni paras ) ja anna vielä hetken nousta pellillä.
Paista n. 200 astetta ja 15 min kiertoilmauunissa.

Sämpylöistä tulee todellakin kunnon rouheisia ja itse monesti otan niitä evääksi töihin , näiden lisänä vain tuoretta salaattia koska ovat ruokaisia. Täytteitä voi vaihdella oman maun mukaan ja siirappilaatuja myös

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti