sunnuntai 25. heinäkuuta 2010

Jaakko heitti kylmän kiven

Jaakko kohta 1,5 v ja ihana  Nosh Organics

Aamulla Jaakko kävi heittämässä kylmän kiven, varustautukaa siis : syksy on tulossa vähitellen, helteistä huolimatta !

Ai niin.. pitää ulkopaikkakuntalaisille kertoa, että kyseessä ei ole suolampi tai metsän keskellä oleva lampi, vaan koulun vieressä oleva lampi aivan asutuksen keskellä. Meidän " perä " on ihanaa metsän ja asutuksen sekoitusta, kuten muutenkin koko Rovaniemi on kun lähdetään sen 1 km* 1 km ydinkeskustan ulkopuolelle. Maa kohoaa reilusti mitä kauemmas keskustasta vaaran suuntaan noustaan, tämä lampi on jossain ehkä puolessa välissä vaaraa ( kaupungin keskikohtaan matkaa arviolta 3 kilometriä )  ja ylhäältä vaaralta valumavedet tulevat koko ajan lampeen. Lisäksi alueella on paljon pieniä luonnonlähteitä, pinnassa ja osa sitten jopa kulkevat rakennusten alla , peruskallio on pinnassa täällä ja rapautumista näkyy jatkuvasti, missä kulkeekin. Ainakin 10 metriä pohjoiseen, löytyy peruskallio jo 5 metrin syvyydestä, meidän tontin kohdalla ilmeisesti tekee " montun " koska meillä ei sitä vesijohtoa kaivaessa vielä tullut vastaan. Osa alueen taloista onkin lähes kallion päälle rakennettuja .
Itse lampeen.. lampi on ollut täällä niin kauan kuin minä tiedän. Se sijaitsee ala-asteen vieressä ja sitä käytetäänkin koulussa biologian opetuksessa esim. 4-luokkalaisilla on joka vuosi autenttinen opetus kaloihin, näin siis meidänkin esikoisellamme tulevana vuonna ja tietenkin koululla järjestetään koko alueen yhteinen Kalatapahtuma, jossa pääsevät tutustelemaan koulun oppilaat ja henkilökunta, vanhemmat sekä muu lähiympäristö asukkaineen. Koulu onkin aktiivisessa yhteistyössä lähialueen kanssa ja siitä kiitos kuuluu isolta osin ihanalle kunnon rehtorille ! Lapset eivät aina ole yhtä mieltä rehtorin " ihanuudesta ", mutta me monet vanhemmat hänestä pidämme, hän on jämäkkä ja perusarvoinen mutta ei liian vanhanaikainen..
Menipä höpinäksi, kaiken kaikkiaan siis lampi on osa lähiympäristöämme ja lasten kouluympäristöä. Jokainen koululainen tietää että sinne ei saa mennä kävelemään koskaan jäälle ..kuka ei olisi kuullut kertomusta sinne hukkuneista koululaisista ;)

Lisää kuvia täältä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti