lauantai 1. toukokuuta 2010

Drinks.. mikä on sinun lempidrinksusi ?

Harva meistä äiti-ihmisistä on tänään rimpsalla, mutta tulipahan saunoessa ja tuosta edellisestä postauksesta drinksut mieleen. Viimeksi itse taisin drinksutella yli 2 vuotta sitten.. juu.. meillä Jaakko syö edelleen tissiä useamman kerran päivässä joten tuo alkomahoolipuoli on aika vähällä eikä suuremmin yöelämä kodin ulkopuolella kiinnosta, kiitos ainakin kahdesti yöllä heräävän pojan :s

Aikanaan täytin 18 vuotta 90-luvun alussa. Silloin oli muodissa " sininen enkeli ". Itse en suuremmin tuosta drinksusta tykännyt ja tutustuinkin Popedan " punaista ja makeaa " - biisin innoittamaan drinksuun. En tiedä onko se virallisesti " punaista ja makeaa ", mutta tällaisena me se juotiin : väkeväksi vodkaa, karpalolikööriä sekä jatkeeksi greippilimsaa.
Toinen suosikkini oli " aurinkoinen ". Siihen tutustutti hyvä ystäväni Markus , joka oli kai sen Alkio-opistossa opiskellessaan löytänyt : vodkaa, apricot brandyä, loraus sitruunamehua ja jatketaan spritella.
Ai miksi vodkaa ? Migreenistä kärsivänä ihmisenä on hyvin tarkkaa mitä juon: punaviinit, shampanja, peruslonkut ja perussiiderit on kiellettyjen listalla. Ainoa siideri, jonka kroppani kohtuullisesti sietää on Koppersbergin päärynäsiideri ( ei se light ). Aika vähällä on siis meikäläisen juomapuoli kun en olutta enää juo. Enkä tavallista kahviakaan kuin kylässä.. outo lintu tuo etelän varis =D

Ja vodka.. jos voi valita niin juon Smirnoffia. Isäni aikanaan laivalla työskennellessään toi sellaisia pulloja, joissa on sinisiä ja toisissa punaisia korkkeja. Se punakorkkinen oli oikeasti parempaa. En tiedä valmistetaanko enää edes kahta erilaista ja mikä niissä se ero oli, mutta maku oli hieman erilainen. Drinksussa kyllä menee vodka ku vodka, koskenkorvan makuvivahteesta en suuremmin pidä, saatikka jallusta.


1 kommentti:

  1. Uuh, rupesi juuri tekemään mieli drinksua ;D

    Muistan kanssa juoneeni noita mainitsemiasi, olikohan ne tosiaan aikakautensa hitit?! Vodkaa & spritea - uuh! Ulkona mun suosikki oli musta r**** eli venäläinen. Eipä ole tullut drinksuteltua sitten vuoden 2007 uuden vuoden - noin suurinpiirtein. Mä kyllä juon aina vain punaviiniä... Olutta en ole juonut oikein koskaan, koska inhoan sen makua ja hajua ja tuntoa suussa. Siideri kyllä maistuu.

    VastaaPoista