sunnuntai 30. toukokuuta 2010

Sunnuntaina suu makeaksi - mustikkajuustokakku

Merjan leivonta ja askartelu - blogissa  oli ihanan näköistä mustikkajuustokakkua. Koska mulla on menossa  Syö pakastin tyhjäksi - projekti niin pakastetut mustikat sopivat enemmän kuin hyvin tähän ohjeeseen. Päälle lisäsin Kotigastronomilta uutuutena ostettavaa sitruunanmakuista maku-ja koristesokeria, tuoksuu ainakin ihanalle :)

OHJE kopiotu suoraan Merjalta:

Mustikka-juustokakku  n.12 annosta
Pohja:
100 g pehmeää rasvaa
3/4 dl sokeria
1 muna
2½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
Sekoita pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna, sekoita. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Aseta irtopohjavuokaan (halkaisija noin 24 cm) pohjan kokoinen leivinpaperin palanen. Taputa taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
Täyte:
1 prk (250g) rahkaa
1 prk (200g) maustamatonta tuorejuustoa
2 tl sitruunamehua
½ dl perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 keltuaista
2 valkuaista
2 dl sokeria
2-3 dl mustikoita
Sekoita keskenään rahka, tuorejuusto, sitruunamehu, perunajauhot, vaniljasokeri, keltuaiset ja puolet sokerista. Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää vatkauksen aikana siihen vähitellen loput sokerista. Yhdistä massat ja lisää joukkoon mustikat. Kaada vuokaan. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 50 min, kunnes kakku on kypsä. Peitä paiston ajaksi kakku leivinpaperilla, jotta pinta ei tummu liikaa. Jäähdytä hyvin ja irroita vuoan reuna. Kakku on parhaimmillaan jääkaappikylmänä, seuraavana päivänä. Hyvin jäähtyneestä kakusta saa leikattua siistit viipaleet, jotka voi pakastaa vierasvaraksi.


Ai niin.. se monta viikkoa odotettu ensimmäinen tulppaanin nuppu aukesi tänään.. WAU !
Lisää puutarhaa TÄÄLLÄ

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti