tiistai 15. kesäkuuta 2010

Lohturuokaa flunssaiselle: kanawokkia ja haudutettua riisiä

nimittäin kovassa flunssassa olevalle tyttärelleni. Neiti rakastaa haudutettua riisiä, joten tarjolla on kanawokkia sekä haudutettua riisiä. Meillä riisit tehdään poikkeuksetta riisinkeittimellä.Välillä pitkäjyväistä, välillä puuroriisiä. Lempiriisini tuoksultaan ja maultaan on jasmin, liimariisiäkin laittaisin mutta sitä ei täältä pohjoisesta saa tällä hetkellä jos ei netistä tilaa. Tässä ohje helppoon ja nopeaan , jota ehtii tehdä arkenakin, ainakin näin sairaspäivänä riisin voi laittaa jo heti aamusta keittimeen hautumaan.  Keitin meillä on halpismalli Clas Ohlsonilta ja hyvin pelittää.


Ostoslista:
- riisiä ja suolaa

- valmiiksimarinoituna kanafileitä
- pussillinen pakastettuja wok-kasviksia ( itse nostan nämä sulamaan  jääkaappiin jo edellisenä iltana valmiiksi )

- vegetarian aromimaustetta tms
- pieni purkki kookosmaitoa


Pari tuntia ennen ruokaa:
Huuhtele riisit useamman kerran runsaassa vedessä kunnes vesi on kirkasta . Kaada huuhdeltu riisi riisinkeittimeen ja laita vettä kunnes riisit peittyvät. Lisää hieman hienoa suolaa. Laita keitin keittoasentoon. Kun keitin napsahtaa lämmitys-asentoon, anna sen olla päällä ruoan syöntiin asti. HUOM ! Riisiä keittäessä ei kantta kannata aukaista ensimmäisen ½ tunnin aikana ettei riisiä pehmentävä höyry pääse karkuun.
Paista kanafileet ja annan niiden jäähtyä. Kun ovat jäähtyneet, suikaloi / pilko valmiiksi.


Puoli tuntia ennen syöntiä:
Laita paistokasariin tai isoon paistinpannuun sulatetut pakastekasvikset. Lisää hetken kuluttua aromimauste. Kun kasvikset alkavat olla kohtuu kypsiä, lisää kanasuikaleet ja n. 2 minuutin kuluttua kookosmaito. Anna hautua kannen alla n. 5 minuuttia.


Tarjoa !

1 kommentti:

  1. Oijoih, hurjan hyvännäköistä! Kelpais mullekin, vaikka ei nyt flunssaa olekaan :D

    VastaaPoista