sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

Sunnuntain leipomuksia

Kun herää kukonlaulun aikaan, ehtii paljon jo ennen päiväruoan laittoa.


Jääkaapissa oli odottamassa Sunnuntain limevalkosuklaarahkaa purkki. Sitä testasin normaalia pienemmällä satsilla muffinssivuokaan " juustokakkusia ". Hyviä näistä tuli, käytin ne vain ensiksi puoli tuntia pakastimessa niin hyytyivät nopeammin :)" Sitruunainen valkosuklaarahkakakkunen "

Pohja:
- n. 150 g digestive-keksejä murustettuna
- n. 50 g margariinia sulatettuna
- 2 rkl maitoa

Täyte:
- 3 tl liivatejauhetta sekoitettuna ½ dl kuumaa vettä
- Sunnuntai valkosuklaa-lime-rahkavalmiste 1 prk 200 g
- ½ dl sokeria
- 1 tl vanilliinisokeria
- 1 dl valkosuklaata sulatettuna

Sekoita pohjan aineet keskenään ja painele taikinaa reilusti muffinssivuokien pohjalle.
Sekoita täytteen liivate rahkaan , lisää valkosuklaa ja sokerit. Sekoita kunnolla.
Lisää täyte pohjien päälle. Laita ½ tunniksi muffinssivuoat pakastimeen ja nosta sieltä jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Lisää päälle ennen tarjoilua sitruunanmakuista koristesokeria.  Sokeri antaa makealle valkosuklaalle kivan kirpeän säväyksen. Hyvää , nopeaa ja helppoa !


Lisäksi leivoimme muffinsseja. Ronjan päiväkotiura loppuu pian. 5 vuotta samassa päiväkodissa on ollut mukava " matka " ja kiitokseksi neiti teki hoitajille kortin ja leivoimme pieniin vuokiin muffinsseja huomenna vietäväksi. Muffinssit ovat tehty Kotigastronomin muffinssimixeistä, toisessa tavallista ja toisessa suklaamuffinssia. Mukavia kahden haukun pieniä annoksia.


Tein myös uudella sydänmuotilla samoista taikinoista muffinsseja. Koska mixeissä on erilaiset koostumukset, tuli testattua sekin että suklaamuffinssimix ei sovellu näin syvään vuokaan, siitä jäi alaosa vuokaan. Tavallinen mix sen sijaan nousi kauniisti ja kokonaisena. Nämäkin jäivät meille päiväkahville nautittavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti