sunnuntai 20. kesäkuuta 2010

THE siivous ja mietintää lopuista

Pitkän pitkän aikaa suunniteilla ja jonkinlaisella toteutusasteella on ollut kahden isomman lapsen totaalinen siivous. Tämä tarkoittaa jokaista laatikkoa ja kippoa ja kuppia. Nyt tuo tehtävä on saatu vihdoin päätökseen.. tuloksena oli 4 muovipussia roskaa, samanverran menee kirpparille tavaraa ja vielä samanverran jää kuopukselle aikanaan leikittäväksi. Osa jäävistä leluista menee suoraan takapihalle rakennettavaan leikkimökkiin.

Mahtava tunne oli kun sain urakkani päätökseen ja näin kuinka paljon tilaa lasten huoneisiin jäi ja monen monta tyhjää laatikkoa.
Esikoinen 10 v ei enää pahemmin leiki leluilla.. ovathan toki legot, pokemonit yms leluja ja niillä kyllä touhutaan, mutta leikkiminen on muuttunut pelaamiseksi ja ennen kaikkea piirtämiseksi. Pojan huoneesta kannoinkin kaksi muovipussillista papereita roskiin. Esikoisella on ärsyttävä tapa hamstrata kaikkea, myös roskia. Kaikki vaan kirjoituspöydän laatikkon ja laatikko kiinni. Sitten etsitään ja haetaan koulukirjoja eikä saada laatikoita auki.
Neiti kohta 7 v on koulunaloittava pedantti, horoskoopilleen hyvin tyypillinen neitsyt. Neiti kyllä siivoaa usein ja säntillisesti, mutta sieltäkin roskat löytyvät lelulaatikoista eikä roskiksista.
Kuopus vajaa 1,5 vuotta onkin jo oppinut siivoamaan: tosin roskikseen kannetaan kaikkea mitä sinne ei välttämättä kuulu ja sieltä otetaan sitten kuivahtanutta leipää kun mieli tekee :o

Vaatekaappien siivoukset teinkin jo aikaisemmin keväällä kun vaihdettiin talvivaatteista kesävaatteisiin. Huomasin esikoisen venähtäneen kaks vaatekokoa talven aikana, kuopus oli venähtänyt vielä enemmän. Neitikin vihdoin kasvaa , aina ollut piskuinen, tosin ei vieläkään koko huimaa : kouluunmenotarkastuksessa oli painoa 16,8 kg ja pituutta 111 cm. Pippuria ja luonnetta sekä älliä löytyykin koonkin edestä =D
Nyt onkin sitten vierashuoneen nurkka täynnä lapsille pieneksi menneitä vaatteita. Ystävän kanssa jo suunnittelimme pihakirpparia, kaikki halvalla nurkista pois: lelut, pienet vaatteet.. minusta on onneksi vuosien myötä karissut se hamstrausgeeni ja ikää myöten haluan vain yhä enemmän  yksinkertaistaa ja vähentää tavaraa.. en ole saanu lasten kuvataulujakaan seinille vaikka tässä asuttu jo kaks vuotta ;)

Nyt kun siivousprojekti on illoilta ohi, voinkin keskittyä lukuprojektiin. Tilasin jo syksyllä netistä ihanan Diana Gabaldonin uusimman sarjan Frasier- sarjasta ja huomasin että en ole sitä ehtinyt lukea kuin parikymmentä sivua, vajaa tuhat siis jäljellä. Seuraava projektini on siis lukea uusin Perhe-lehti viimein loppuun ja sitten jatkaa tuon kirjasarjan lukemista. Olen sitä lykännyt ja lykännyt.. miksi ? Siksi, että kuten kaikki , loppuu hyväkin aikanaan, tästä esimerkkinä Lost , Torchwood ja nyt loppunut Fast Forward. Ehkä olen vain alitajuisesti halunnut lykätä Jamien ja Clairen matkan loppumista ja toivonut että he elävät ikuisesti.. s

Huomaatteko, kuopus nukkuu jo kolmatta tuntia päiväunia ja äidillä on liikaa vapaa-aikaa.. siitäkin huolimatta että Slummien miljonääri tuli katsottua siivouksen lomassa =)

PS Ja juuri kun surkuttelin Torchwoodin loppumista löysin netistä tämän uutisen.. ihanaa !! 

2 kommenttia:

 1. Tulin, kun kommentti-nimike ei kertonut mitään :-)

  Lapset kasvaa hujahduksessa ja hyvää vaatetta jää käyttämättä. Kirppis on hyvä idea sinällään, jos siihen on mahdollisuus.
  Sveitsissä tulee miltei joka toinen kuu postilaatikkoon kaksi muovipusia: toinen kengille/laukuille ja toinen vaatteille/liinavaatteille. Pusseissa on päivämäärä ja aika jolloin niiden pitäisi olla kadulla tai porrasrapun vieressä. Pussit menevät erilaisten sveitsiläisten sisäisiin keräyksiin
  alpeille ja syrjäseuduille. - Samoin moni pitää autotallissaan kirpparia säännöllisesti esim. lauantaisin ja myy pilkkahintaan 1-10 Fr. omia tai naapurin tavaroita. Sveitsiläinen harvoin heittää mitään suoraan pois, paitsi risat.

  Terv. www.nami-hiiri.com

  VastaaPoista
 2. Oih, tuollainen systeemi kuulostaa tosi hienolta. Meillä on täällä noita esim. huonekaluja ja elektroniikkaa vastaanottavia järjestöjä kivasti. Vaatteitakin voipi viedä ja lahjoittaa.. Yleensä olen itsekin halvalla myynyt tai antanut pois sellaisia joista en halua kuin nimellistä vastinetta. Suurin osa ihmisistä onneksi nykyisin kierrättää. Meiltä mennyt muutoissa roskiin vain oikeasti käyttökelvottomat tavarat ja vaatteet. Tosin sitten on niitäkin jotka kantavat roskalavalle kaiken mahdollisen eivätkä ajattele että joku niitä mielellään vielä käyttäisi.

  VastaaPoista