sunnuntai 30. toukokuuta 2010

Sunnuntaina suu makeaksi - mustikkajuustokakku

Merjan leivonta ja askartelu - blogissa  oli ihanan näköistä mustikkajuustokakkua. Koska mulla on menossa  Syö pakastin tyhjäksi - projekti niin pakastetut mustikat sopivat enemmän kuin hyvin tähän ohjeeseen. Päälle lisäsin Kotigastronomilta uutuutena ostettavaa sitruunanmakuista maku-ja koristesokeria, tuoksuu ainakin ihanalle :)

OHJE kopiotu suoraan Merjalta:

Mustikka-juustokakku  n.12 annosta
Pohja:
100 g pehmeää rasvaa
3/4 dl sokeria
1 muna
2½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
Sekoita pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna, sekoita. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Aseta irtopohjavuokaan (halkaisija noin 24 cm) pohjan kokoinen leivinpaperin palanen. Taputa taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
Täyte:
1 prk (250g) rahkaa
1 prk (200g) maustamatonta tuorejuustoa
2 tl sitruunamehua
½ dl perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 keltuaista
2 valkuaista
2 dl sokeria
2-3 dl mustikoita
Sekoita keskenään rahka, tuorejuusto, sitruunamehu, perunajauhot, vaniljasokeri, keltuaiset ja puolet sokerista. Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää vatkauksen aikana siihen vähitellen loput sokerista. Yhdistä massat ja lisää joukkoon mustikat. Kaada vuokaan. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 50 min, kunnes kakku on kypsä. Peitä paiston ajaksi kakku leivinpaperilla, jotta pinta ei tummu liikaa. Jäähdytä hyvin ja irroita vuoan reuna. Kakku on parhaimmillaan jääkaappikylmänä, seuraavana päivänä. Hyvin jäähtyneestä kakusta saa leikattua siistit viipaleet, jotka voi pakastaa vierasvaraksi.


Ai niin.. se monta viikkoa odotettu ensimmäinen tulppaanin nuppu aukesi tänään.. WAU !
Lisää puutarhaa TÄÄLLÄ

lauantai 29. toukokuuta 2010

Lindexin vaatteita netistä myös Suomessa, JIPPII !!

Huomasin, että Lindexin vaatteista voi nyt tilata Suomessakin netistä TÄÄLLÄ
Ihana pelastus sille, että aina ei yksinkertaisesti ehti kaupungille ja kun tuotteet voi käydä noutamassakin vielä myymälästä ilman hyllyjen penkomista ja kokojen metsästystä niin kuulostaa hyvältä, eikös :)

tiistai 25. toukokuuta 2010

Shoppailuja

Meandi:n paketti tuli pitkän odotuksen jälkeen, paketti odotti äidin housuja..
Kuvat Meandi.fi : n sivuilta

Bodyt ja pakettiautopaita pienimmälle



Paita esikoiselle ja pipo äidille

Paita neidille

Meidän ihka ensimmäinen Småfolk tilattu ja kuvakin lainattu Wilmis-verkkokaupasta

sunnuntai 23. toukokuuta 2010

Viikonlopun ruokakokeiluja

Lauantaina oli kaunis ilma ja grillasimme ulkona. Lihalle lisäkkeeksi kokeilin Nigellan keittokirjassa ollutta ohjetta ekaa kertaa. Tämä oli niin onnistunut, että tätä tehdään toistekin.



Peruna-halloumi-vuoka
- pari isoa perunaa
- bataatti
- keltasipuli, punasipuli, valkosipuli ( maun mukaan määrät )
- ( oranssi ) paprika
- porkkana ( tätä ei ollut ohjeessa )
- oliiviöljyä, extra virgin ja sitruunalla maustettu
- mustapippuri
- halloumijuustoa n. 150 g

Pilko kasvikset, hitaammin kypsyvät pienemmiksi ( peruna ja porkkana ). Kumoa kasvikset uunivuokaan , laita reilusti oliiviöljyjä ja jauha myllystä päälle mustapippuria.
Tähän ruokaan ei tule ollenksaan suolaa, koska juusto on itsessään suolainen.
Laita vuoka uuniin 200 astetta n. 50 min.
Lisää pinnalle ohueksi suikaloitu juusto ja pidä uunissa vielä n. 10 min.
Tarjoa heti.


*******

Sunnuntaiaamu valkeni sateisena. Päivää lämmittämään tein kana-nuudelikeiton, josta iltapäivällä oli neste imeytynyt ruoan kylmettyä niin että se olikin jo pata.

- sipuli
- rypsiöljy
- vegetarian aromimauste, el paso, neilikka, inkivääri, curry , kanaliemijauhe
- wok-vihanneksia
- nuudeleita
- kypsiä kanasuikaleita

Kuullota pilkottu sipuli rypsiöljyssä ja mausta se mausteilla. Lisää kypsät kanasuikaleet ( itse tein paistetusta fileestä jonka paloittelin ). Lisää nestettä niin että peittyy ja kiehuu, lisää wok-vihannekset ( mulla oli pakkasessa thaiwok-pussi ) niin että kasvikset peittyvät ja lisää kanaliemi. Keitä n. 5-10 minuuttia. Lisää nuudelit ja lisää taas vettä niin että nuudelit peittyvät. Keitä vielä reilut 5 minuuttia.



*******


Kasvis-feta-piirakka iltapalalle ja vaikka evääksi seuraavalle päivälle töihin

- piirakkapohja ( Sunnuntain piirakkapohja pakasteena käy hyvin )
- iso punasipuli
- purkki valmiiksi kuutioitua fetaa  ( käytän Apetinaa )
- aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
- pussi emmental-juustoraastetta
- 3 kananmunaa
- 2 dl ruokakermaa
- vegetarian aromimauste

Jos et muistanut sulattaa piirakkapohjaa, voit sulattaa sen mikrossa. Itse tein näin ja levitin taikinan ruissihtijauhojen avulla piirakkavuokaan siten, että reunat nousevat puoleenväliin vuoan reunaa.
Pilko punasipuli siivuiksi. Levitä sipuli pohjan päälle, sitten aurinkokuivattuja tomaatteja ( myös pienet palat käyvät hyvin ) ja kaada päälle valutetut fetapalat. Tämän päälle levitä puolet juustoraasteesta.
Sekoita haarukalla kananmunat, ruokakerma , loput juustoraasteesta ja aromimauste. Kaada seos piirakan päälle.
Paista uunissa 200 asteessa n. 30 minuuttia.

Kevään viimeinen kestovaippatapaaminen

Tervetuloa viimeiseen tapaamiseen.. Mietitään syksylle uudet kujeet =)

torstai 20. toukokuuta 2010

Kokeiluja kakkurintamalla

Kuopuksen nukkuessa päikkäreitä väsäilin tällaisen.


Tein Kotigastronomin sitruunamuffinssimixin hieman reilummalla nesteellä leivävuoassa uunissa. Väliin vanilliinikreemiä ( KG jauheesta ) ja valmiina muruina saatavaa taloussuklaamurua.
Päällä tipunkeltaista sokerimassaa ( josta tyttöni sanoi että "on kuin muovailuvahaa, yöks" :s ) ja Fazerin sinisestä tehtyjä suklaakoristeita. Koristemuottimuovin ostin Tiimarista. Helteellä tuo suklaa vain meinasi sulaa käsiin, sekä koristeina että täytteenä.


Kuulostaa tosi oudolta, mutta se olikin yllättävän hyvää. Ensin ajattelin että olisin laittanut taikinan muffinssivuokiin ja niin se varmasti toimisikin hyvin, koska maku on hyvin leivosmainen.


Muutamia toteamuksia tein tämän projektin aikana.. helteellä ei kannata käsitellä suklaata, sokerimassa on helpompi käsitellä kuin marsipaani mutta kalliimpaa ja vähemmän maukasta ( lasten mielestä hyvä on maukasta ), kakun pinta pitäisi aina siloitella ennen kun laittaa siihen päällystä ettei näytä kyntöpellolta kuten tämä kakku.. nämä näin aluksi :)

Kesäisiä kuvia


Pieni mies , joka sanoi tänään sanan " titti " ja muita kesäisiä kuvatuksia TÄÄLLÄ

Pohdintaa lapsimalleista ja lasten maailmasta

Lähinnä siksi , että aamun lehdessä oli TÄMÄ juttu , tai no siis Iltasanomissa oli siihen linkki mutta anyway.
Meidän neiti vajaa 7 v rakastaa vaatteita.. hiuksiakin laitetaan aamusta iltaan ja vaatteet pitää ehdottomasti sopia toisiinsa ja olla " hänen tyylisiään ".
Hänellä oli keväällä mahdollisuus päästä Ottobren lapsimalliksi, mutta ei tohtinut kuitenkaan, aika ujo kun on luonteeltaan neitiseni. Kotona peilin edessä kyllä peilaillaan ja keimaillaan ja heilutellaan lanteita. Mietin, että jos tulisi tilaisuus, antaisinko lapseni lähteä mukaan mallimaailmaan.. Tiedän mallimaailman olevan hyvin raadollinen , mutta työ kuitenkin siinä missä muutkin työt. Olisiko perfektionistityttärelleni mallimaailma liian kova ja ahdistava? Etenkin kun hän on keskivertoa lyhyempi, ainakin vielä.

Amerikassa kaikki on suurempaa, niin on tulot mutta myös kilpailu. Jos lapseni lähtisi mukaan mallimaailmaan, kulkisin hänen kanssaan varmaan 18-vuotiaaksi asti jokaisen näytöksen, harjoituksen, sovituksen yms. Missä muualla olisi helpompi nuoren naisen tulla tavalla tai toisella hyväksikäytetyksi kuin " maailmassa ", jossa miehillä on valta ja tilaisuus.. Luulen, että mieheni toimisi samalla tavoin, onhan kyseessä hänen ainoa tyttärensä. Olisimme varmasti hyvin tarkkoja siitä millaisia kuvia lapsestamme otettaisiin.. nykyaikana lapsi ei saa olla lapsi vaan tuntuu että kaikkien pitäisi olla pieniä aikuisia. Ja sitten on niitä hyväksikäyttäjiä. Valitettavasti pieni lintukoto-kaupunkimme sai talvella kokea karvaasti, mitä on pelätä.. koko talven autolla liikkui kaupungissa jo kouluikäisiä lapsia ( sekä tyttöjä että poikia ) autoonsa houkutteleva mies. Onnistuipa hän yhden tytön väkisin autoon saada ja mitä villeimpiä juttuja liikkuu siitä mitä todella tapahtui. Miestä ei ole koskaan kiinni saatu, useista vihjeistä huolimatta ja yhä edelleen kaikki vanhemmat vahtivat jokaista koulujen ja päiväkotien lähellä liikkuvaa punaista autoa silmä tarkkana. Huomaan itsekin tekeväni sitä kun viereisen koulun ohi päivittäin kävelen.

Poikia käytetään harvemmin hyväksi kuin tyttöjä ? Onko tästä faktaa olemassa ? Ehkä poikien hyväksikäyttö on vain niin salaista ja uhrien salassapitämää ettei siitä keskustella ? Jokatapauksessa olen huomannut itsessäni niitä piirteitä joita omissa vanhemmissani teininä ihmettelin.. että miksi joku voi valvoa koko yön kun tytär on kavereiden kanssa vaikka rannalla.. Nyt ymmärrän. Etenkin kännyköiden yleistyttyä on lasten valvonta tulemisine ja menemisineen mielestäni huomattavasti helpottunut. Aina voi soittaa että " missä oot ", eri asia sitten että vastaako lapsi totuudenmukaisesti. Tästä on tullut myös tuska.. jos lapsi ei heti vastaa puhelimeen tulee hätä onko kaikki kunnossa. Lapsena oli paljon helpompaa ja tieto lisää tuskaa. Kuulostaa kliseeltä mutta niin se vain on.. Tästä huolimatta täytyy lapsille antaa elintilaa ja mahdollisuuksia laajentaa elinpiiriään ja ottaa vastuuta itsestään ja tekemisistään.

Näin kevyttä tekstiä heti torstai-aamuna..

Koukussa

nimittäin TÄHÄN . Ei yhtään kaloria, joten kilot tippuu kesäksi kohisten ;)  Kurkkaa lisää kunnon jäätelöä, ei ole mitään kasvirasvatofukeinotekohöttöä :) :) Itse olen sitä mieltä että silloin harvoin kun jäätelöä syön ( oikeasti tää on aika harvinaista ) niin sen pitää olla hyvää !!

Kuva löydetty Googlen kuvahaulla jostain ruoka-arvostelusta.

JÄLKIHUOMAUTUS:
Yhtä suurella odotuksella ostin uuden tikkujätskin Peanut Butter Cookie Dough:in ärrältä.. ja petyin. Ei maistunu miltään, ei niin miltään. Joko jäätelöerässä oli joku vika tai sitten se vain oli mitäänsanomatonta jäätelöä :s

keskiviikko 19. toukokuuta 2010

Kesämusa-haaste

Otanpa minäkin vastaan useassa blogissa olleen kesämusahaasteen..
Mulle ehdottomasti kesän tuovat seuraavat biisit :

Helen Hoffner Summer of Love 

Joe Cocker Summer in The City 

Bruce Willis Under the Boardwalk

Popeda Pitkä kuuma kesä

Yö Tia-Maria

Yö Vie mut minne vaan

Kesät 80-luvun lopussa ja 90-luvun  alussa olivat juuri niitä kun olin " villi ja vapaa " ja yöt oli pitkiä ja lämpimiä ja valoisia  ja päivät rannalla kylmän siiderin kanssa.. Onneksi tuli sekin koettua, nyt voi avoimin mielin keskittyä toisenlaiseen vaiheeseen elämässä :)

PS: Tulipa sanasta " kesämusa " mieleen Kummelin MusaVisa :) Itse en suuremmin Kummelin huumorista innmostustu, mutta Matti Näsä, Varikset ja MusaVisan jaksoin aika katsoa ;) 

tiistai 18. toukokuuta 2010

Hyvää mutta rumaa

Siis mullahan piti tehdä NÄITÄ mutta kun en kiiruussa muistanut mistä ohje löytyy niin improvisoin. Pohjaksi Sunnuntain suklaakakkumix , sekaan vähän Maraboun Daim-suklaata murennettuna ja pinnalle vaahtokarkkeja. Kökö höskä uuniin 200 astetta ja 20 minuuttia. Muuten hyvä mutta vaahtikset kärähti. Ei se makua haitannut. Tuosta suklaakakkumixistä tuli aivan ihanaa, suosittelen kokeilemaan, maistuu ihan itsetehdyltä mutakakulta, nam.

Kuva  siitä miltä näyttää vaahtikset ku ne on sen saman ajan kakun kanssa uunissa ;)
Tämä kuuluu sarjaan " älä kokeile tätä kotona " ;) 


Tämän kummoisempia ei ole ehtinyt. Kelit on hellineet myös meitä lappilaisia, joten ollaan oltu ulkona kaikki aika mitä mahdollista ja kuopus tekee taas hampaita kera kuumeen ja räkätaudin niin pitää äidin kiireisenä.

sunnuntai 16. toukokuuta 2010

Yhtenä aamuna..



Lisää kuvia tänään klo 7.30 löytyy TÄÄLTÄ

torstai 13. toukokuuta 2010

Kevät tuli, lumi suli..

Niin se kävi meillekin että lumi suli :) ja kuopus on innoissaan moisesta tapahtumasta kun pääsee vihdoin ulkoilemaan. Kevään ensimmäinen kukkanen on posliinihyasintti, tulppaaneitakin tulossa kohta perässä ..

Se ensimmäinen

  Lumeton


Tässä on muistaakseni joku tulppaani tulossa, sepä kohta nähdään :)



Kun herää aamulla klo 6.00 niin jaksaa riehua ulkona jo klo 8.30 ihanassa lämpenevässä kevätaamussa :) 

Arvonta !

Suuri kiitos kaikille blogini lukijoille !
Ensimmäinen 10 000 meni rikki hurjan nopeasti ja sen kunniaksi arvon lukijoilleni Kotigastronomin dipmixejä . Dippejä on arvonnassa useampi kappale ja eri makuisia, joten arvontaan kannattaa osallistua.
Osallistuminen edellyttää ainoastaan kommentointia tähän postaukseen ja tätä saa linkittää ( mutta siitä ei tällä kertaa saa ekstra-arpaa ).
Arvontaan voi osallistua toukokuun ajan. 

keskiviikko 12. toukokuuta 2010

Rokkikissa ja kerrankin mäihä

Meidän rokkikissa :)

Kerrankin voitin jotain.. Facebookin Napero-sivujen arvonnassa voitin kassillisen näytteitä, nämä tosin tuli pitkän matkan ja mutkan kautta, mutta perille kuiten : kaksi erilaista perunasosejauhepussia, 2 pussia kuivattuja sieniä, vanupuikkoja ja keksejä


sunnuntai 9. toukokuuta 2010

Hyvää äitienpäivää !

PSST: Kaikkien innokkaiden leipurien on must katsoa tämä video Leivoksien kuninkaista ;) 
Meillä touhutaan keittiössä huomattavasti rennommalla ja suuripiirteisemmällä otteella..




Äitienpäiväksi halusin itselleni vadelmakakun. En jaksanut alkaa sitä itse tekemään, niin ajattelin tehdä charlotta-tyylisesti. Kaupassa ei ollut vadelmakääretorttua niin ostin Boströmin kuningatarkääretortun. Viipaloin sen n. 1 cm levyisiksi paloiksi ja astettelin sydämenmuotoiseen vuokaan tuorekelmun päälle. Kääretortun palojen päälle levittelin seoksen jossa oli : 1 prk FloraVispiä vispattuna, 1 prk maustamatonta rahkaa, vaniljasokeria ja hieman tavallista sokeria. Kääretortut tulivat kahteen kerrokseen ja huomasin, että rahkaseosta olisi saanu olla niiden kerrostenkin välissä mutta lisäys oli myöhäistä enää loppuvaiheessa. Pysyi kasassa näinkin kun rahkasekoituksessa oli mukana liivatejauhetta, jota saa ainakin Kotigastronomilta.  Laitoin pohjan tunniksi pakkaseen ja sitten vielä yöksi jääkaappiin niin pysyi mukavasti kasassa. Päälle kaulin valkoista marsipaania ja vihreästä marsipaanista otin leivosmuotilla sydämiä. Jostain syystä vain kuviokaulin ei ottanut tuohon valkoiseen  marsipaaniin kunnolla kuviota ( oliko jo liian pehmeää  tai sitten liian ohutta ) niin kuvioin sitten vielä sydämetkin. Lisänä marianne crushia tuomassa hieman väriä valkoiseen.

Tällä viikolla

on valmistuttu kesään. Meilläkin on ollut päivisin jo lämmintä, ei toki ilman takkia kylmän tuulen vuoksi tarkene ulkona mutta lumet ovat alkaneet sulaa ja linnut laulaa ja ensimmäiset kukkaset venyttelevät käsiään jo maan pinnan yläpuolelle :)

Pientä kesään löytynyt kaupoista..

Muumi-sarjaa Lindexiltä



JNY:tä peikkobody Ikasyriltä ja maatilaa sekä viidakkoa Naperonutusta

Polarn o Pyretiltä kiva kääntöhattu ja vajaamittaiset farkkushortsit kuopukselle kyläilyihin
Kaikki kuvat on lainattu myyjien nettisivuilta.

keskiviikko 5. toukokuuta 2010

Uutta iltalukemista: Meidän Perhe


Meille ajankohtaista ainakin on unikoulu.. ja ehkä tuo orastava murkkuikäkin ;)

sunnuntai 2. toukokuuta 2010

Jos ei Lego valmista niin tehdään sitten itse.. NARUTO !!

Esikoisemme on Naruto-fani, ei suinkaan ;)
Nämä legoukot ovat taatusti uniikit !!!!
Uuteen uskoon päässeet ovat mitkä mistäkin sarjasta..lisämateriaalina käytetty mm. sinitarraa ja mangakyniä

Vihdoinkin apua fibromyalgiaan ?

Törmäsin yhdessä blogissa linkkiin TÄSTÄ tutkimuksesta.

Itse olen kärsinyt vuosia tästä oireyhtymästä ja diagnoosi viitisen vuotta sitten muutti elämäni, hyvässä ja pahassa. Hyvää oli se, että vihdoin sain tiedon mikä on vialla, miksi sattuu ja särkee ja kolottaa. Vuosien myötä olen oppinut sen, mitä voin tehdä ja mitä en. Siitä suuri kiitos fysioterapeutilleni, jonka kanssa olemme tuntikaupalla keskustelleen kipupisteistä, jumppaamisesta , työn tekemisestä käsillä.. akupunktion lomassa =)  Mie olen huomannut myös kalanmaksaöljytablettien syömisellä olevan hyvän vaikutuksen. Niitä kun syö niin säryt ajoittain helpottavat, tosin säryt tulevat keväisin ja syksyisin sekä kovilla helteillä ja pakkasilla oli sitten syönyt mitä hyvänsä. Nyt imettäessä ongelmaksi muodostuu myös se, että en voi ottaa parhaita lääkkeitäni, koska niiden käyttö on imetyksen ja raskauden aikana kielletty. Sitä siis mennään tällä hetkellä tyyliin, otetaan tuhdimpaa särkylääkettä kun järki lähtee ja pienemmät kolotukset siedetään  ihan tahdon voimalla. Koen kuitenkin vielä imetyksen tärkeämmäksi kuin pienet särkyni. Ehkä jos tämä tästä taas pahenee..

Olen puhunut fibromyalgiastani avoimesti ja siitä, kuinka se monesti on yhteydessä yliliikkuviin niveliin. Itselläni vaiva on pahin olkapäissä, jotka on röntgenkuvilla todettu erittäin yliliikkuviksi. Tämän huomasin mm. itämaisen tanssin venytyksessä kun käsi vain " jäi jumiin sinne jonnekin korkealle ".. enpä sitten enää moista pitkää taivutusta toiste yrittänyt ;) Fibromyalgia luokitellaan reumasairaudeksi, vaikka se ei varsinaisesti reumaa olekaan. Reumatesteissä tulokset ovat kaikki negatiivisia, niin kuuluu ollakin. Lääkitykset ovat osittain reumalääkkeitä, tosin niiden oikeiden lääkkeiden löytäminen kesti minunkin kohdallani monta vuotta. Onneksi yksi lääkäri oli lukenut artikkelin, jossa oli juuri minulle sopivaa lääkäriä " kehuttu " tähän vaivaan toimineeksi ja minulle se sopi. Kaikille ei sekään sovi.

Ruokavaliolla en ole huomannut muita vaikutuksia kuin tuolla kalanmaksaöljyllä. Suurimmat haittatekijät ja vaikuttajat ovat omasta kokemuksestani sää sekä tekeminen. Etunojapunneruksia jos menet tekemään, niin sen jälkeen saat syödä viikon lääkkeitä, pahimmassa tapauksessa saa tulehduksen ja sitten syödään niitä lääkkeitä viikon sijasta kuukausi. Ei auta " altistaminen" eli teenpä hissukseen ja lisään sitten kertoja, sama vaikutus tulee.

Minä aion seuraavan kerran apteekin ohi mennessäni hakea tuota Q10- ubikinonia pakkauksen ja kokeilla. Ei siitä varmasti ainakaan haittaa ole =)

Lisää fibromyalgiasta esim.
- poliklinikka
- reumaliitto
- therapia fennica
ja lukuisia sivuja mm. ulkomaan kielillä löytyy hakusalla googlettamalla

lauantai 1. toukokuuta 2010

Drinks.. mikä on sinun lempidrinksusi ?

Harva meistä äiti-ihmisistä on tänään rimpsalla, mutta tulipahan saunoessa ja tuosta edellisestä postauksesta drinksut mieleen. Viimeksi itse taisin drinksutella yli 2 vuotta sitten.. juu.. meillä Jaakko syö edelleen tissiä useamman kerran päivässä joten tuo alkomahoolipuoli on aika vähällä eikä suuremmin yöelämä kodin ulkopuolella kiinnosta, kiitos ainakin kahdesti yöllä heräävän pojan :s

Aikanaan täytin 18 vuotta 90-luvun alussa. Silloin oli muodissa " sininen enkeli ". Itse en suuremmin tuosta drinksusta tykännyt ja tutustuinkin Popedan " punaista ja makeaa " - biisin innoittamaan drinksuun. En tiedä onko se virallisesti " punaista ja makeaa ", mutta tällaisena me se juotiin : väkeväksi vodkaa, karpalolikööriä sekä jatkeeksi greippilimsaa.
Toinen suosikkini oli " aurinkoinen ". Siihen tutustutti hyvä ystäväni Markus , joka oli kai sen Alkio-opistossa opiskellessaan löytänyt : vodkaa, apricot brandyä, loraus sitruunamehua ja jatketaan spritella.
Ai miksi vodkaa ? Migreenistä kärsivänä ihmisenä on hyvin tarkkaa mitä juon: punaviinit, shampanja, peruslonkut ja perussiiderit on kiellettyjen listalla. Ainoa siideri, jonka kroppani kohtuullisesti sietää on Koppersbergin päärynäsiideri ( ei se light ). Aika vähällä on siis meikäläisen juomapuoli kun en olutta enää juo. Enkä tavallista kahviakaan kuin kylässä.. outo lintu tuo etelän varis =D

Ja vodka.. jos voi valita niin juon Smirnoffia. Isäni aikanaan laivalla työskennellessään toi sellaisia pulloja, joissa on sinisiä ja toisissa punaisia korkkeja. Se punakorkkinen oli oikeasti parempaa. En tiedä valmistetaanko enää edes kahta erilaista ja mikä niissä se ero oli, mutta maku oli hieman erilainen. Drinksussa kyllä menee vodka ku vodka, koskenkorvan makuvivahteesta en suuremmin pidä, saatikka jallusta.


Jotain suolaista ja makeaa..

.. nyt ei kuitenkaan tule sitä ihanaa drinkkiä josta Mustajärven Pate laulaa. Pidän siitä drinkistä kyllä: vodkaa, karpalolikööriä, grapemehua.. hyväähän se on, mutta nyt pysytään ruokalinjalla.

Mieheni täyttää maanantaina vuosia ( neiti tuumasi että 46, mutta meni kyllä aika paljon huti =D ). Koska maanantai on maanantai, päätin tekaista kakun tänään kuopuksen päiväuniaikaan. Kakkua ei ole mikään kaunistus: pursotukset on mitä on kun mulla on uusi vasta kerran käytetty Tupperwaren sellainen muovisysteemi, joka menee hauskasti haitarille, kirjaimetkin kakun päällä ovat vasta kokeilua candymeltsin tuubiversiolla ja suklaamuotilla. Hyvää oli kuiten:

Pohja:
- kotigastronomin muffinssimix 400g ohjeen mukaan sekoitettuna, tein siitä vain tavallista löysempää että levisi hyvin uunipellille

Täyte:
- kahdessa välissä on Dronningholmin vadelmahilloa sekä sekoitus, jossa on purkki FloraVispiä, purkki maustamatonta rahkaa , vaniljasokeria sekä kourallinen Marianne crushia

Päällä on vispikermaa, candy melts tuubeista tehdyt kirjaimet ja hieman marianne crushia

Hyvältä maistui =)




Kakun päälle halutti jotain suolaista. Muistin että kaapissa on Sunnuntain suolainen muffinssimix-pussukka.
Tekaisin sen ja lisäksi laitoin taikinan sekaan puoli purkkia Apetina "fetakuutioita".  Voi että tuli hyviä ja maku on sopivasti yrttinen..