Juhannuksena kaksi ruokakuntamme miestä viettävät nimipäiviään. Sen kunniaksi oli tänään kahvilla kakkua.
Kakun pohja täällä samaa mokkapalapohjaa jämät pakastimesta
Täyte:
vatkattu Flora Vispi 1 prk + 1 rkl vanilliinisokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
n. 150 g appelsiinihilloa ( Dronningholm )
1 pss appelsiinivaahtoa ( tässä oli suklaahippuja seassa ) vatkattuna
½ dl wienernougat crush
4 tl liivatejauhetta joka sekoitetaan n. ½ dl kuumaa jaffaa
Sekoita tuorejuusto ja hillo. Lisää siihen vatkattu Flora Vispi ja appelsiinivaahto sekä nougatcrush.
Sekoita liivatejauhe jaffaan ja sitten lisää edellisiin ja sekoita kaikki kunnolla. Itse käytin sekoittamiseen silikonivispilää.
Päällä täällä tehty mmf-päällys ja samasta taikinasta tehdyt koristeet.
Kakku hyytyi yön yli kaapissa ilman mmf-päällystä, jonka laitoin siihen aamulla. Olisi saanut olla kauemmin mutta en voinut laittaa sitä löysän täytteen päälle eilen ja pakko oli saada kakkupöytään syötäväksi kahdelta ;)
Muutamia huomioita mmf-taikinasta. Maku ja väri olivat tosi hyvät, mutta tekeminen erittäin vaivalloista ja haastavaa. Etenkin taikinan kaulinta. Käytän siis jatkossakin tähän asti hyväksi todettuja sokerimassoja ja marsipaaneja. Toki tätä voi taas kokeilla joskus kun on ylimääräistä aikaa ja terapian tarvetta ( kaulitessa sai ainakin purkaa agressioitaan ;) ) .
perjantai 25. kesäkuuta 2010
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti