perjantai 20. elokuuta 2010

Maailman paras makaronilaatikko

Maailman paras makaroonilaatikko

ainekset:
- n. 5 dl raakaa makaronia ( keitä kypsäksi ohjeen mukaan )
- n. 800 g sikanautajauhelihaa ( paista kypsäksi ja mausta makusi mukaan , itse käytin grillausmaustetta mausteena )
- 3-4 kananmunaa ( mulla oli marengeista jääneet 3 keltuaista ja yksi kokonainen kananmuna )
- n. 6 dl maitoa / kermamaitoa ( tällä kertaa laitoin 1 prk Flora ruokakerma kevyt&paksu sekä 4 dl kevymaitoa )
- n. ½ dl ketsuppia ( meillä käytetään Felix )
- n. 1-2 tl vegetarian aromimaustetta

Kaada kypsistä makaroinesta vesi pois siivilän avulla ja laita makaronit takaisin kattilaan.
Lisää kattilaan suoraan paistinpannulta paistetut jauhelihat, myös paiston aikana muodostunut rasvaliemi.
Sekoita makaronit ja jauheliha. Sekoita mukaan ketsuppi.Kaada makaroniseos uunivuokiin.
Valmista samassa kattilassa munamaito: riko kananmunat yksi kerrallaan ja sekoita sekaan kerma/maito ja aromimauste.
Kaada munamaito vuokiin makaroniseoksen päälle.

Uunin lämpötila on kiertoilmauunille:
laita vuoat kahteen tasoon siten, että väliin jää reilusti tilaa ilman kiertää.
Vuoat voit laittaa jo kylmään uuniin. Laita uuni 200 asteelle ja paista siinä ½ tuntia.
Tämän jälkeen 150 astetta 15 min ja vielä 200 astetta 15 min.
Tällätavoin pinnasta tulee rapea, mutta laatikko kypsyy tasaisesti myös sisältä.
Itse tykkään eniten rapeasta pinnasta.

Makua on helppo vaihdella esim. lisäämällä juustoraastetta, tuorejuustoa , yrttejä yms.

2 kommenttia:

  1. Nam! Minä teen ihan samalla ohjeella, mutta lisään jauhelihaan vielä ripauksen taco-maustetta. Hyvää on :)

    VastaaPoista
  2. Nää on tosi kivoja nää perusruokaohjeetkin:)
    Kelpaa lapsille ja ei tartte mitään erikoisia tarvikkeita!

    VastaaPoista