Kun kyllästyy niihin keitettyihin uusiin perunoihin, niin pienimmistä voikin tehdä tällaisia
Idea on sama kuin lohkoperunoissa.
Valitse uusista perunoista pienimmät ja melko tasakokoiset.
Laita perunat isoon pakastepussiin, perään n. ½ dl rypsiöljyä ja haluamasi määrä mausteita. Tällä kertaa käytin Kotigastronomin perunamaustetta, jossa on jo itsessään suolaa.
Pyörittele pottuja pussissa kunnes ovat saaneet tasaisesti pintaansa öljyä ja mausteita.
Itse pyöritän pussin suun kiinni ja sitten heiluttelen pussia toisella kädellä ja pyörittelen niitä pottuja siellä sisällä. Helppoa eikä tarvitse suuria määriä öljyä.
Kaada perunat uunipellille leivinpaperin päälle ( tai isoon laakeaan vuokaan )
Paista uunissa 200 astetta n. ½ h ja lisäksi vielä 150 astetta n. ½ h että varmasti ovat kypsiä.
Minulla on käytössä kiertoilmauuni ja laitan potut kylmään uuniin , joten kaikki lämpö tulee käytettyä. Siksi ehkä tavallista pidempi paistoaika mulla.
Tarjosin tällä kertaa kera uunimakkaran - ja sipulin ja maustetun tuorejuuston ja salaatin. Namskis !
PSST: TÄÄLTÄ löysin ihan sattumalta hieman erilaisen version näistä potuista
Ja sitten se sihi.. meillä on tehty toista viikkoa omalla kadulla vesi-ja viemäröintitöitä, joille ei näy loppua lähiviikkoina. Sen seurauksena saamme ylimääräistä happea veteemme, superhappivettä siis :) Tai siis ilmaahan tuo, johtuu vesiputkistoon pääsevästä ilmasta ja sitten vesi tulee " paukkumalla " hanasta..
Kyseinen kuvasarja on kuvattu hätäisesti samasta lasista n. 1 minuutin aikana
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Nam, vois tuosta muutaman perunan ottaa!!
VastaaPoista