torstai 5. elokuuta 2010

Mustikoita ja puolukoita


Kun pakastimesta löytyi edellisten vuosien mustikoita ja puolukoita, piti ryhtyä toimeen. Kokeilin taas jotain uutta :)

Pohjana tuttu ja varma Kotigastronomin muffinssimix, makuna sitruuna. Valmistetaan ohjeen mukaan, itse lisäsin vettä vielä n. 0,5 dl ohjetta enemmän että sain pohjasta löysemmän.
Pohjataikinan päällä ensin  kerros Wienernougatcrushia, sen päälle kaadoin vielä jäiset mustikat n. 2 dl ja puolukat n. 2 dl ja päälle vielä lisää samaa crushia.
Kiertoilmauunissa 200 asteessa ensin 30 minuuttia ja koska marjat olivat jäisiä, pidin vielä 150 asteessa + 15 minuuttia, ettei kakku jää märäksi. Kun nostin kakun pois uunista, laitoin vielä lisää crushia marjojen päälle.
Vuokana käytin irtoreunavuokaa, jossa pohja on keraaminen ja reunat silikonia, toimii erittäin hyvin tällaisten kakkujen kanssa eikä silikonireukaa tarvitse voidella eikä jauhottaa.
En siis tehnyt ensin pohjaa, vaan kaikki kerralla uuniin. Jäisten marjojen kanssa kannattaa kuitenkin pelata varman päälle ja aina pitää uunissa matalammalla lämmöllä kauemmin. Jos ei pidä niin käy niin että keskeltä kakku onkin löllöä :( 
Puolen tunnin huoneenlämmössä jäähtymisen jälkeen nautimme kakkua kera kahvin. Hyvää oli !

2 kommenttia: