keskiviikko 29. syyskuuta 2010

Poropitsaa


Osallistuin Leivontafoorumin syyskuun pitsa-haasteeseen  poropitsalla. Jumbosijalle jäin, mutta se ei haitannut. Niin hyvänmakuinen pitsasta tuli ja pohjassa ja tomaattikastikkeessa kokeilin uusia juttuja, joita aion käyttää jatkossakin.

Tässä teillekin ohje:

Pohja ( pellillinen ) :
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl ruisjauhoja
  • 2 tl kuivahiivaa
  • 2 dl yli 42 asteista vettä
  • 0,5 dl oliiviöljyä


Tomaattiseos:
  • 1 prk tomaattipyrettä ( 70 g )
  • o,75 dl ketsuppia ( Felix )
  • 1 tl valkosipulidippijauhetta


Täyte:
  • 150 g poron kylmäsavurouhetta
  • 2 prk ananasrenkaita ( 8 kpl )
  • 200 g apetina feta classic juustoa kuutioituna
  • 150 g emmental-juustoraastetta
  • 150 g pizzajuustoraastetta

Valmistusohje:

pohja:
Sekoita jauhot ja kuivahiiva. Lisää vesi ja sekoita. Lopuksi lisää oliiviöljy ja vaivaa taikina tasaiseksi.
Anna taikinan nousta sen aikaa että teet tomaattiseoksen ja täytteen esivalmistelut.

tomaattiseos:
sekoita tomaattipyre, ketsuppi ja valkosipulidippijauhe

täyte:
kuutio feta ja valuta ananakset

Kaulitse pohja leivinpaperin päällä ja nosta sitten paperin kanssa pellille.
Levitä pohjan päälle tomaattiseos.
Tomaattiseoksen päälle ripottele pizzajuustoraaste ja sen päälle pororouhe.
Sen jälkeen asettele ananasrenkaat ja fetakuutiot.
Päälimmäiseksi emmental-juustoraaste.
Paista uunissa n. 215 astetta n. 15 minuuttia, kiertoilmauunissa riittää 200 astetta.

Pizzan kanssa maistuu erityisen hyvältä tomaatti-mozzarella-punasipuli salaatti, joka on maustettu rouhitulla mustapippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti