torstai 2. syyskuuta 2010

Banaanikakkua

Uskokaa tai älkää , en ole oikeasti KOSKAAN tehnyt banaanikakkua, ainakaan muistaakseni. Mun muistiin ei kannata kuitenkaan enää nykyaikana luottaa ! Veljen vaimo tekee sitä usein ( siis kakkua, luottaa kai se joskus mun muistiinikin )  ja koska olen jo pari päivää katsellut kahta mustunutta banaania keittiön pöydällä, päätin Suklaamurun päivän bloggauksen innottamana kokeilla minäkin.

Laitan bloggauksen loppuun sen oikean reseptin.
Mitä väsyneempi olen, sen " parempia " ideoita keittiössä siis.
No, ensinnäkin laitoin voin sijalta juoksevaa margariinia. Ainakaan kakkutaikinan koostumus tai maku ei siitä kärsinyt ( siis taikinan maku ! ).
Soodan hain pyykkikaapista.. Kyllä, meillä siis soodaa käytetään ensisijaisesti pyykinpesussa ja toissijaisesti vasta sitten harvemmin leivonnassa. Toivon siis etten sekoittanut soodaa jauhemaiseen pyykinpesuaineeseen ( pitäisiköhän näpytellä 112 valmiiksi kännykän näytölle ?? ).
Banaanini muusasin vain haarukalla.Olivat jo itsestään niin sosetta että kuoriessa meni paloiksi ja soseutuskin onnistui ilman väkivaltaa , eläimiä ei siis vahingoitettu tätä kakkua tehdessä ( possu mikä possu, kunnon emakko ).
En pidä korppujauhosta leivonnassa, laitoin siis sen sijalta kokeeksi .. hmm.. pussin kyljessä lukee Sallisen mantelijauhe. Siis rasvasin ja jauhotin silikonivuoan, en ole tuota jauhotusta silikonivuoalla ennen kokeillut. Mitenkähän käy ? Ainakin ilman jauhotusta saan tähän vuokaan kaiken tarttumaan..
Päätin käyttää Tupperwaren silikonista pienempää kahvikakkuvuokaa. No, taisi olla liian pieni ?? Ainakin se tuli ihan kukkuroilleen taikinaa.. ainakin nyt älysin laittaa pellin ja vuoan väliin valmiiksi leivinpaperin, helpompi heittää se roskiin kuin hinkata sormet verillä palanutta taikinaa pellistä.
Mitäs muuta ? Jauhot loppuivat kesken, uutta pussia avatessa vain pöllynä kävi. Maidot lensivät pitkin lattioita, kuka käskee lisätä maitoa taikinaan suoraan desimitasta samalla kun yleiskone pyörii ??
No nyt se on tuolla uunissa, se kakku. Katsotaan tuleeko siitä syötävää. Ainakin käytin siihen viimeiset kananmunani.
Kippis, päätä viilentääkseni otan jääkaapista Mountain Dew:ta, freeta tottakai, sokerittomana, kuka tässä enää mitään ylimääräistä energiaa tarvitsee ? Äitihän jaksaa vaikka viikon ilman unta, jippii !! Ai miten niin ? No, äidillähän on loma. Ei sen tarvitse olla päivällä töissä, silloinhan voi olla vaikka aivot narikassa. Onneks meillä on nuo kaksi koululaista, on edes jonkinlaiset aivot talossa tällä viikolla.. en menis siitäkään sanomaan..

Alkuperäinen resepti, minkä mukaan kakku pitäisi tehdä on ( lainattu suoraan Suklaamurulta siis )
BANAANIKAKKU:
100G VOITA
3DL VEHNÄJAUHOJA
2 MUNAA
3 DL SOKERIA
1 TL VANILIINISOKERIA
1 TL SOODAA
0, 5 DL MAITOA TAI KERMAA
2 BANAANIA
* Vatkaa huoneen lämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi.
* Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
* Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä kerma ja soseutettu banaani
* Paista kakku pienessä voidellussa ja leivitetyssä vuoassa uunin keskitasolla 175 asteessa 40-55 min uunin tehosta riippuen.

2 kommenttia:

  1. No veljen vaimo tosiaan tekee tuota kakkua melko usein, ku se on niin HELPPO ja niitä banaaneja tuntuu aina jäävän. Mulla sellainen ohje, jossa vaan kaikki aineet sekoitetaan kevyesti ja laitetaan uuniin ja se oli siinä... Ei tarvi kaivaa vatkainta tms. (onkin tosi pahassa paikassa ;D).
    Ja juu, kyllä mä tottakai sun muistiisikin luotan ;D

    VastaaPoista
  2. Hei kuvia kehiin kanssa!
    Jaa onnistumisesi meidän muiden kanssa,niin mäkin teen;)

    VastaaPoista