sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

Pitkä projekti ja namipannareita :)

Mulla on ollut pitkään projektina takki. Takissa on neulottu päälipuoli ja sisäpuoli joustofroteesta.  Lankana oli Schoppel wollen On touch ja Softappeal, pesu 30 asteessa. Vuori on vihreästä tencel-joustofroteesta, josta mun ompelukone ei tykännyt ollenkaan :s  Resorit on joskus kauan sitten Myllymuksuilta tilatut. Oliivinvihreä vetoketju löytyi paikallisesta ompelu-ja korjausliikkeestä.  Takki olen neulonut ja ommellut vain Jaakon nukkuessa turvallisuussyistä, joten valmistumisaikataulu oli ainakin sen yli kuukauden. Nyt kuitenkin vihdoin takki on valmis ja käyttäjä nukkuu ;) Takki on arviolta kokoa 86/92, joten vielä hieman liian iso. Ompelin helmaan ja hihoihin resorit siksi,että käyttöikä olisi pidempi. Mallissa on sovellettu kahta erilaista villapuseroa / - takkia ja sitten vuori on leikattu suoraan neulottujen palojen mukaan. Luonnossa takki ei ole noin muodoton kuin kuvassa ;)

Tässä kuvia takista käyttäjän päällä. Oli taas niin kiirus mallilla touhuamaan, että valokuvaus oli haasteellista :)

Ulkona satoi jo aamulla lunta ja sitä sataa yhä. Koska meille ei pyryn vuoksi yhtään virpojaa eksynyt niin päätin hemmotella perhettä itsetehdyn lasagnen lisäksi amerikkalaisilla pannukakuilla. Näitä olen kauan halunnut tehdä, mutta en ole saanut aikaiseksi. Ohje on TÄÄLTÄ , mutta jätin vain nuo mustikat pois :)
Maku oli erittäin NAM ! .. jotain muffinssin ja vohvelin puolesta välistä ja maistui kaikille kahvin kanssa ilman hilloja. Mies laittoin omansa päälle ruokosokerisiirappia , joka olikin positiivinen yllätys. Ei niin makeaa kuin vaahterasiirappi ja hieman ehkä maltainen maultaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti