Huomasin eilen illalla pakasteessani ruistaikinapaketin ja otin sen sulamaan. Pojan päiväunilla leipasin kaksi piirakkaa. Keittiössä tuoksuu ihana piirakka :) Toiseen täytteen tein sipulista ja porosta, toiseen salaattijuustosta ja kasviksista. Alla molempiin ohjeet.
Pohja:
Myllyn paras ruistaikina 1 pkt ( sisältää kaksi levyä ) . Yksi levy riittää yhdelle piirakkavuoalle, jonka halkaisija on reilut 20 cm.
Sulata taikinaa mikrossa piirakkavuoassa 30-60 sekuntia. Levitä taikina sormin vehnäjauhon avulla vuokaan.
Porotäyte:
punasipulia, keltasipulia, Kotasavu poron kylmäsavurouhe ½ pkt ( n. 75 g ), 2 dl emmental-raastetta, 1 ½ kananmunaa, 3 dl ruokakermaa, ½ tl Kotigastronomi vegetarian aromimaustetta
Viipaloi ½ punasipuli ja ½ keltasipuli. Aseta viipaleet sekä pororouhe taikinan päälle. Levitä täytteen päälle n. 2 dl ( Valio punaleima ) emmental-juustoraastetta. Kaada näiden päälle kananmuna-ruokakermasekoitus, johon on lisätty aromimauste.
Salaattijuustotäyte:
Arla apetina salaattikuutioita, punasipulia, keltasipulia, paprika, 2 dl emmental-raastetta, 1 ½ kananmunaa, 3 dl ruokakermaa, ½ tl Kotigastronomi vegetarian aromimaustetta, mustapippuria ripaus pippurimyllystä
Viipaloi ½ punasipuli , ½ keltasipuli ja paprika. Aseta viipaleet sekä salaattikuutiot taikinan päälle. Levitä täytteen päälle n. 2 dl ( Valio punaleima ) emmental-juustoraastetta ja rouhi myllystä hieman pippuria. Kaada näiden päälle kananmuna-ruokakermasekoitus, johon on lisätty aromimauste.
Paistoaika n. 30 min. Kiertoilmauunissa 200 astetta, normaalissa n. 225 astetta. Kun piirakan pinta ruskistuu, pienennä lämpötila n. 150 asteeseen.
lauantai 27. maaliskuuta 2010
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ompas herkullisen näköisiä! Nam!
VastaaPoista