maanantai 23. elokuuta 2010

Lohturuokaa



Nigella tekee yleensä lohturuoaksi jotain supersuklaista. Koska oma persaukseni leveää jo suklaan ajattelusta, päätin lohduttautua yksinäisillä illoilla tällä viikolla suolaisella piirakalla, jossa on lempiaineksiani: fetajuustoa ja katkarapua. Suolaista makua lisäsin öljyyn säilötyillä aurinkokuivatuilla tomaateilla. Nyt ei ollut kuutioita saatavilla, joten piti käyttää isompia paloja. Nekin ovat hyviä, mutta niiden suolaisuuden kanssa saa olla varovainen, ei kannata laittaa liikaa.

Pohja:
Sunnuntai pakastepiirakkataikina, joka tehdään ohjeen mukaan ( itse en kyllä esipaistanut )

Täyte:
- 3 munaa
- 1 prk ( 1,5 dl ) Valio 5 % ruokakermaa
- 150 g valio pizzajuustoraastetta
- 1,5 dl sulatettuja ja valutettuja pieniä katkarapuja
- 6 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja ( isoja paloja säilytettynä öljyssä, valuta  )
- 1 prk apetina " feta" kuutioituna liemessä ( valuta ) 
- mustapippuria myllystä

Laita suoraan pohjan päälle fetat ja aurinkokuivatut tomaatit. Lisää päälle munakermaseos: sekoita munat ja kerma, lisää hieman pippuria myllystä ja katkaravut sekä 2/3 juustoraasteesta. Laita viimeksi loput juustoraasteesta vielä piirakan päälle ennen uuniin laittoa.
Paista uunissa n. 200 astetta n. 30 min ja anna jäähtyä hyvin ennen syöntiä.

1 kommentti:

  1. tämä on kyllä ehdottomasti lohturuokaa parhaimmillaan!

    VastaaPoista