sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

Pastapostaus

Mieheni muistaa aina itse tekemääni lasagnea syödessään kertoa, kuinka tämä ruoka vei häneltä " jalat alta ja osui suoraan sydämeen ". Lasagneani syötyään hän tiesi " tulleensa kotiin " :)

Jokaiselle perheenjäsenellemme tämä ruoka ei ole välttämättä yhtä tunteikas ja rakas ruoka. Etenkin kaksi nuorinta näyttää tänä viikonloppuna nauttivat mieluummin lohipastaa..

Lasagne 

Lasagneni ei ole koskaan täysin samanlaista kuin viimeksi. Teen yleensä kaikki ruoat musta-tuntuu-tyylillä, joten mausteet ja määrät voivat vaihdella. Tässä kuitenkin lasagnen ohje suurinpiirtein:
- 800 g paistettua sikanautajauhelihaa, itse käytän mausteena Kotigastronomin grillimaustetta
- noin litra hiljalleen pienellä lämmöllä haudutettua maitokastiketta, jossa mausteena Kotigastronomin aromimaustetta ja vegetarian aromimaustetta.. sisältää siis vain maitoa, mausteita ja vehnäjauhoja
- n. 4 juustoraastetta, tällä kertaa samaa Valion punaleimaista emmentaalia kuin eilisissä piirakoissa
- ketsuppia ( meillä Felixiä isossa muovipullossa )
- torino lasagnelevyjä sekä pussista lasagnettelevyjä 

Laita ison vuoan pohjalle ensin kerros jauhelihaa, jonka päälle hieman ketsuppia. Sitten lasagnelevyjä ja jos levyt eivät kata koko vuokaa niin nurkkiin tms lasagnettelevyjä ( ovat pieniä, n. 1x2cm ). Levyjen päälle levitä juustoraastetta ja 2 kauhallista maitokastiketta. Jälleen jauhelihaa, ketsuppia, lasagnelevyjä, juustoraastetta ja maitokastiketta kunnes tulee viimeinen kerros.. tällöin älä laita juustoraasteen päälle enää levyjä vaan loput  maitokastikkeesta. Kun lasagne menee uuniin, on se yleensä täynnä kukkoroillaan kastiketta.
Paista ensin n. 30 minuuttia 200 astetta kunnes pinta ruskistuu ja seuraavat 30 min 150 astetta. Ota uunista lämmöt pois ja anna hautua vielä n. 10 minuuttia, jonka jälkeen nosta lasagne hetkeksi huoneenlämpöön levähtämään ennen tarjoilua.

Meillä tänään lasagnen kaverina oli punajuurisalaattia, viipaloitua kurkkua sekä kiinankaali-ananassalaattia.
Kuvassa lasagne on jo kylmentynyt. 


Lohipasta

Käytän pastassa ajoittain joko tavallista tuorepastaa ( tagliatelle ) tai pinaattipastaa. Tyttäreni toivomuksesta tänään oli tarjolla pinaatinmakuista :)

Nopea ja helppo lasagne isollekin perheelle:
- 2 pkt tagliatelle tuorepastaa ( en muista paljonko paketissa on ja minkä merkkinen, mutta ostan Prismasta, ei kuitenkaa extra-merkkiä, se on mautonta.. )
- 2 pkt hunajamarinoituja lohisuikaleita n. 300 g / pkt
- 1 prk ( 2,5 dl ) Flora kevyt ja paksu ruokakerma
- 1 prk ( 2,5 dl ) kolmen juuston ruokakerma
- aromimaustetta ja parmesan-juustoa maun mukaan

Keitä tuorepasta ohjeen mukaan. Sillä välin kun pasta kiehuu, paista teflon-pannulla lohisuikaleet. Kaada pastasta vesi pois ja sekoita pasta sekä kypsät lohisuikaleet. Sekoita mukaan ruokakermat ja anna ruoan hautua hetken lämpimällä liedellä. Maista ja lisää tarvittaessa aromimaustetta ( itse käytän tässä Kotigastronomi vegetarian aromimaustetta ). Ennen tarjoilua lisää lautaselle pastan päälle syöjän  maun mukaan enemmän tai vähemmän parmesan-raastetta. Jos kaikki pitävät parmesanista, voi sen lisätä pastaan ruokakerman lisäämisen jälkeen.

Tämän kyytipojaksi sopii oikein mukavasti patonki. Hyvää ja nopeaa. Meidän 1-vuotiaan yksi ehdottomista lempiruoista :) Tämä kuva on 6-vuotiaan nirson tytön lautaselta santsiannoksesta ;)

3 kommenttia:

  1. Lasagne on minun herkkua! Valitettavasti pojat eivät oikein tykkää siitä, joten ei tule useinkaan tehtyä :)

    VastaaPoista
  2. Ai että, nyt tekeekin mieli lasagnea, ois mun herkkua!! :) Blogissani on tunnustus sinulle!

    VastaaPoista
  3. No nii, ny mullon het aamusta näläkäki :))))

    VastaaPoista