lauantai 10. huhtikuuta 2010

Pizzaa, pitsaa.. hyvää jokatapauksessa

Tänä lauantaina meillä syödään pizzaa, muun perheen toiveesta ja itsetekemää tietysti.

Pohjan teen aika löysän, tällä kertaa hieman ruispainotteisen.
Pohjassa on noin mittoina : 
1,5 dl vehnäjauhoja, 1 dl ruissihtijauhoja, 2 tl kuivahiivaa, ripaus aromisuolaa, ½ dl rypsiöljyä, 2,5 dl vettä. 
Tämä on siis yhden pellillisen pizzan pohjamäärä.
En tee pohjan päälle mitään erityistä tomaattikastiketta, vaan Felixiä suoraan ketsuppipullosta levittelen.

Jaskasta oli tosi tylsää kun äiti laittaa ruokaa ja ei saa roikkua lahkeessa. Meillä poika ei pysy muuten syöttötuolissa kuin nahkavyöllä köytettynä. Ei auta muu, ei .

Tässä on täytteenä toisella puolella peltiä vain kinkkurouhetta nirppanokille . Toisella puolella kinkkurouhetta ( kaupasta valmista pussista ), katkarapuja, ananasta ja juustoraastetta. 


Paistettua jauhelihaa jossa mausteena hieman grillimaustetta, suolakurkkuviipaleita, säilykeherkkusieniä ja mies laittoi muutaman paprikatäytteisen oliivin. Jauheliha on by Snellman, boikotoin Atrian huonolaatuista jauhelihaa totaalisesti koska en saanut edes pahoitteluja moneen valitukseeni asiasta. Oliivit nypin pois omasta palastani, en niistä tykkää, en yhtään :s
Tämä pitsa on muistikuvani ysäriltä. Olin lukioaikana töissä grillillä illat, viikonloput, lähes kaiken ajan mitä en ollut koulussa. Onneksi vähän matkan päässä oli pitseria, josta kaverit kävivät minulle aina joskus sapuskaa kun ei nuo grillin antimet aina maittaneet. Siellä tämä täyteyhdistelmä oli ihan listalla: paistettu jauheliha, herkkusieni ja suolakurkku. Sittemmin samainen pitseria oli lopulta paikkakunnan ainoa sisäampumarata ja sai kyseenalaisen maineen vaikka pizzat olivat hyviä. Ehdoton suosikkini krapula-aamuihin, tosin nykyisin nuo valvotut yöt eivät johdu juhlimisesta :s

Jauhelihapitsan reunat ovat ehdotonta Jaskan herkkua, ei enää kiukuttanut

Viimeiseen pitsaan tuli kylmäsavustettua pororouhetta  ( jämät löytyi pakkasesta ), ananasta, punasipulia ja Apetinen fetakuutioita. Pizzan oltua uunissa jonkin aikaa ihmettelin että miten se näyttää hassulta.. no tottakai ku unohdin juustoraasteen päältä. Ei muuta kuin raastet päälle ja takaisin uuniin, hailakka raasteen väri ei haitannut makua , joka oli juuri sopiva :)


Mukavaa lauantai-iltaa !!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti