perjantai 30. huhtikuuta 2010

Hellapolliisia ja maukkaita dominopalleroitaEn yleensä perusta "keittokirjoista". Niitä on muutama kertynyt kaappiini, mutta oikeastaan käytössä niistä on vain aktiivisesti kaksi : Täydellisten naisten keittokirja  sekä Maailman keittiöt- kirja, jonka olen joskus jostain kirjakerhosta tilannut. Kaapista kun löytyy muitakin, joita harvoin selailen. Paljon aktiivisemmassa käytössä ovat Yhteishyvän välissä kuukausittain tulevat reseptivihkoset sekä kolmannen luokan köksänkirja. Kyllä ! Siis todellakin se, jonka perusteella tehtiin mm. mustikkamuffinsseista tiiliskiviä kun kaveri laittoi vehnäjauhojen sijasta perunajauhoja ja sitten niitä oudon makuisia rieskoja.. Köksänkirjasta kaivan aina välillä " perinteisten " ruokien ohjeita ihan vain muistojen vuoksi :)

Nyt siis tämä HELLAPOLIISIn keittokirja sai sormeni syyhyämään.  Jotenkin koen leipomisen ja ruoanlaiton innokkaammaksi kun ohjeet ovat paperilla eikä tarvitse pelätä näppiksen sotkuuntumista ruoanlaiton ohessa tai että pieni mies saa hiiren käsiinsä ja kaikki katoaa :) Näpsyttelen siis tällaisen kirjan itselleni, hintaan sisältyi postikulut.. saattaisin tosin saada marketista halvemmalla, mutta en kuitenkaan kauppareissulla enää sitä muista .. Mie olen vuosia jo ollut Hellapoliisin reseptien ystävä, namskis !

PS: Tein nyt vapuksi Cookie popseja.. siis ne kyllä näyttivät enemmän joltain erikoilta lihapullilta kun en jaksanut keksejä jauhaa hienoksi, mutta vitsi että maku oli superhyvä.. tässä resepti

COOKIE POPS:

1 pötkö domino-keksejä ( käytin itse halpisversiota ala Rainbow )
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vanilliinisokeria

Hienonna keksit, helpommin hienontaminen onnistuu kun poistaa ensin täytteet välistä, mutta minulla ei ollut aikaa ja murskasin kaikki sekaisin. Sekoita ( dominotäyte myös ) sekaan tuorejuusto ja vanilliinisokeri. Tee tahnaksi ja pyöritä lihapullan kokoisia palleroita. Pidä palleroita yön yli jääkaapissa. Kuorruta pallerot esim. suklaalla. Suklaa jähmettyy hyvin kylmän palleron pintaan, joten jos aiot koristella esim. nonparelleilla niin tee se heti. Minusta näissä oli parempi maku kun olivat vielä yhden yön jääkaapissa. Namskis ! 

Kuvaa en näistä ota, ovat niin kamalia. Ihailkaa vaikka Mansikkamäen luomuksia tai Bakerellan  käsittämättömä upeita taideteoksia :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti