torstai 8. huhtikuuta 2010

Siivouskahvit :)


Meillä vietetään tänään kotipäivää. Eilen illalla kuopus tuntui kuumeiselta. Niskasta normaalilla kainalomittarilla mitattuna kun mittari näytti 39,5 astetta, lopetin mittaamisen ja annoin suosista Pronaxenia. Normaalin yhden yötissisyönnin sijasta rintaa piti saada kerran tunnissa. Uh. Näyttää tissinsyönti tehonneen kera aamulla annetun Pronaxenin, koska poika nukkuu nyt ulkona unia.

Mrs Agathan " patistelemana " leipasin tuon porkkanakakun ennen pojan unillelaittoa ja kuorrutin ulkoa tultuani. Siinä välissä päätin imuroida talon ( 120 m2 , huh ). En imuroinut aikaisemmin ostamallani johdottomalla  imurilla , vaikka sekin hyvä on. Ulkoa tulevaan hiekkaan tehoaa kunnolla vain aito ja oikea iso turbotehoinen imuri.


Kakku on siis tehty tällä mix-sekoituksella . Muutoin noudatin pussin takana olevaa Porkkanakakun ohjetta, mutta päällisen laitoin tuplana. Mulla taisi olla yhdelle pussilliselle liian iso vuoka, kun aika ohut pohjasta muutenkin tuli. Ensi kerralla siis ostan kaksi pussia ;)


Porkkanakakku maistuu lähes samalta kuin olisin itse porkkanani kuorinut ja raastanut. Joku " aito kulinaristi " voi olla asiasta eri mieltä, mutta minulle kelpaa. Kyytipoikana on Rainbow:n Kaakaocappucino. Minä kun olen siitä outo lintu, etten pidä normaalista suodatinkahvista. Juon sitä kyllä kylässä, mutta jos saan valita niin otan mieluiten makukahvia. Lempparini on kuitenkin tuo kaakaocappucino. Tuli ahtaajalakon aikana todettua sekin, että Suomeen tuodaan Tanskasta tavaroita laivalla. Kyseinen juomajauhe kun valmistetaan Tanskassa ja oli ahtaajalakon aikana kaupoista loppu. Meinasi iskeä kyllä välillä hyperventilaatio kun jouduin säätelemään annostukseni vain puoleen kuppiin päivässä kun en tiennyt koska lisää saan enkä useasta kokeilusta huolimatta kaupasta vertaista tuotetta löytänyt :(



Tässä hieman kakkukuvia, ei tullut montaa tiskattavaa astiaa. Sekoitukseen käytin Tupperwaren uutta leivontasarjan kulhoa ja vispilää. Tuo vispilä on ehdottomasti paras mitä mulla on koskaan ollut !!


Kakkuvuokana Iloleipurien irtopohjavuoka

Sekoitettu Tupperwarella

Uunista ulos, liian iso vuoka kun korkeus jäi kakulla aika matalaksi

Kumosin jäähtyneen kakkupohjan piirakkavuokaan
Kuorrutettu kakku, päällä tomusokeria + maustamatonta tuorejuustoa + vanilliinisokeria +  sitruunamehua sekä hieman mantelirouhetta.

3 kommenttia:

  1. Hyvä että mun patistus vaikutti! ;D

    Täytyy kokeilla tuota, en ole noita valmiita jauhoja uskaltanut aiemmin kokeilla kun en ole tiennyt millaiselta ne maistuu valmiina. Mullekin tuo varmaan menis ihan aidoista porkkanoista tehdystä kun en paljoa porkkanakakkua syö... =D

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä, rakastan porkkanakakkua joten tuo mix täytyy heti kokeilla :)

    VastaaPoista
  3. oi NAM mäki haluun maistaa =D Ku vaa jaksais itte tehä on nii hyvän näköne :)

    VastaaPoista