perjantai 12. helmikuuta 2010

Kesä ja kärpäset :)

Rakas esikouluikäinen tyttäreni haaveili eilen pakkasen ja viiman keskellä kesästä. Muistutin kuinka kesään kuuluu auringon ja lämmön lisäksi myös ne inhat ötökät: kärpäset, ampparit ja sääsket. Eivät kuulemma haittaa. Lisää kesäfiilistä haimme etsimällä kotimme Googlen maps - palvelun avulla, siellähän oli kuvassa meidän talo ja lapsetkin bongasi kun oikein zoomaili.

Aamulla muistin, että mullahan on vielä laatikossa kukkien siemeniä. Syksyllä lumet tulivat jo lokakuussa rytinällä ja osa siemenistä jäi istuttamatta. Taimet ehdin juuri ja juuri syyskuun puolella saada maahan ja jännäänkin miten kaikille tulppaanin ja muiden kevätkukkien sipuleille käy. Viime keväänä ei vielä paljon voinut istuttaa kuin kivikkopenkkiin ja siinäkin oli multaa vähemmälti. Uuden pihan nurmikon saimme juhannukseksi jollekin mallille ja syksy menikin sitä leikkoessa ( kiitos biomullan ) ja suunnittellessa pihaa. Muutaman juhannusruusun saimme anoppilasta ja vadelmapensaatkin tuottivat tusinan verran makeita isoja Ottawa - vadelmia. Ensi syksyä innolla odotellen, vadelma on mun lempimarja ! Kovasti jo suunnittelen pihalle kaikkea uutta, vaikka nurmen päällä on yli puoli metriä lunta. Lumipalloheisit kotiutuvat etupihallemme pieneksi nimelliseksi aidanteeksi, nyt keittiön ikkunamme ja pyörätien välissä ei ole kuin nurmea.

Tässä pieni vinkki tulevasta kesän kukkaloistosta:


Kesäistä tuulahdusta toi myös huuto.netistä huudettu Ticketin Wet days- puku, joka on keväisesti ihana limen vihreä ja juuri sopivan reilu meille kevääksi , kuntokin oli kuin uusi !


Ja lopuksi vielä viime kesäisiä tunnelmiaEi kommentteja:

Lähetä kommentti