torstai 4. helmikuuta 2010

Kokovertailua

Merkkiviidakossa pärjääminen ei ole näemmä helppoa.
Tässä kovasti mietin minkä kokoisen Ticket to Heavenin Rubber rain -puvun pojalle tilaisin ja vertailin mittoja myös nyt meillä oleviin vaatteisiin. Tärkein mitta Ticketin osalta on lahkeen mitta, koska ne housut tulevat olemaan huomattavasti isommalla käytöllä kuin takkiosa.

Mittavertailussa ovat mukana: Polarn o Pyret windfleecehaalari jossa käännettävät hihat ja lahkeensuut koko 74 cm , Molokids talvihaalari polaris koko 92, Polarn o pyret välikausihaalari babymalli 80 cm , Ticket to Heaven Rubber rain koko 74 ja 80 housujen haaramitan osin, Elloksen Land&Lake välikausihaalari babymalli 80.

( Sori ettei haalareiden nimet ja luvut ole oikein kohdallaan, mutta nää sivut ei näytä lukuja niin ku mä tykkäisin :(  )

Mitatessa yllätyin suurista eroista, tässä tulokset :


                                     POP74      POP80       MOLO92 ELLOS           
niska-haara cm                49             51                51               42
haara-lahje cm                 26            28                 33              25                     
kainalo-hiha cm               25             23                25                24

                                                    T2H74               T2H80
haara-lahje                                     29,5                    33Vertailun selkeästi pienin haalari oli Ellos ja se oli Jaakolle sopivan reilu kevääksi.
Yllättäjä oli babymallinen Popin windfleecehaalari, joka on palvellut meitä autohaalari syksystä saakka hihat ja lahkeensuut käännettyinä. Tämä haalari jatkaa siis autohaalari jatkossakin ainakin kevään, ehkä kesääkin. Kokoeroa Popin vauvamallin keväthaalariin ei ollut huomattavasti windfleecellä, mutta Elloksen haalarilla etenkin niska-haara-mitan osalta. Jännittääkin riittääkö meidän kestopepulle tässä haalarissa selkäpituus enää keväällä vai meneekö haalari käyttämättömänä myyntiin, hmm.
Molokidsin haalarissa huomaa selkeästi eron mikä on vauvamallin ja taaperomallin haalarilla: lahkeenpituus. Selän pituus ei muutu välttämättä suuresti, mutta lahkeen pituus kyllä. Pitkäselkäiselle ehkä Molo ei siis ole paras vaihtoehto, mutta rimppakintulle kyllä :)
Sitten nuo Ticketin rubber rainin housut, mielettömän reilua kokoa lahkeet niissä. Toki näin tulee ollakin jos housuja käytetään esim. välikausihaalarin päällä.. meille siis menisi tuo koko 74 cm ihan reilusti , 80 cm lahkeenpituus oli sama kuin Molokidsin talvihaalarissa !
En tiedä oliko tästä kenelleekkään mitään apua, itselle ainakin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti